VELIKONOČNO VOŠČILO IZ KLOŠTRA

Drage sestre, dragi bratje v Kristusu.

V teh dneh, ko smo fizično bolj ali manj odmaknjeni drug od drugega, se kaže naša globoka povezanost v Kristusu. Prek Njega se srečujemo in okušamo njegove dobrote. Najprej jih okušamo po tistih, ki so nam najbližji. V teh dneh izolacije smo poklicani, da vse odnose v svojih družinah pogledamo skozi Kristusovo usmiljeno Srce in tako pozabimo na vse, kar je v njih slabega, in se zagledamo v tisto, kar je Božje in lepo. Skozi ta pogled bomo lahko uzrli vse dobrote in darove svojih domačih.

Dobrote okušamo tudi po tistih, ki z nami molijo in prosijo Boga, naj nam v teh trenutkih pomaga s svojimi milostmi. Okušamo jih tudi po tistih, ki nas pokličejo in nas na kakršen koli način razveselijo.

Čas, ki nam je dan, je blagoslovljen. Dan nam je z namenom, da osvetlimo ali ponovno najdemo svojo pot, svojo svobodo in v njej darovanjsko ljubezen, ki je vodila Jezusa na križ. Tudi mi se drug drugemu darujmo, da bo naše vstajenje dejanje darovanja in ljubezni, kakršno je bilo Kristusovo.

V teh dneh smo bratje frančiškani v Novem mestu začutili dobroto vseh, ki nas spremljate z molitvijo in prek svetovnega spleta. Začutili smo vašo duhovno bližino in povezanost, za kar smo vsakemu izmed vas iz srca hvaležni. Hkrati bi se vam radi zahvalili za znamenja naklonjenosti in podpore v molitvah, besedah, materialnih dobrinah in darovih. Hvaležni smo, da imamo lahko z vašo pomočjo praznično pogrnjeno mizo. Hvala vam za vsak dar, ki ste ga nakazali na TRR ali nam ga osebno izročili, da lahko še naprej vzdržujemo cerkev in samostan. Naj vam za vse, kar ste in še boste dobrega storili, Bog povrne z neminljivim življenjem in vam v teh prazničnih dneh podari svoj blagoslov. Naj bo veselje, ki ga boste občutili v svojem srcu, veselje zaradi vstajenja luči, ki se rojeva iz teme, veselje zaradi ljubezni, ki se rojeva iz svobode srca, veselje vere, ki se rojeva iz Tomaževega dvoma, in veselje upanja, ki ga vera vedno znova prinaša v življenje vsakega izmed nas.

Dragi prijatelji, naj vam Bog v teh prazničnih dneh v obilju podeli svoje milosti in vam da doživeti vstajenjsko jutro v vsej polnosti vere upanja in ljubezni.

bratje frančiškani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.