VEROUČNI URNIK 2020/21

Dragi starši, dragi veroučenci,

želimo si tudi mi katehistinje in kateheta,

da se v septembru vidimo pri verouku iz oči v oči, torej v živo.

V tem duhu je tudi narejen veroučni urnik.

 

VEROUČNI URNIK – PDF

KATEHETSKO PISMO – PDF

PRIJAVNICA ZA VPIS 1. OTROKA V VEROUČNO ŠOLO

PRIJAVNICA ZA VPIS Z VSAKEGA OTROKA

Katehetsko pismo  2020/21

Drage veroučenke in veroučenci, starši in vsi,

ki z molitvijo spremljate katehetsko delo!

 

Vse lepo pozdravljamo v upanju, da ste si v »korona poletju« vsaj malo odpočili in nabrali novih moči za novo šolsko ter veroučno leto. Kako bo potekalo, koliko bo dela v šoli, veroučnih učilnicah in koliko doma, v okviru družine, še ne vemo. Obdobje epidemije nas je privedlo do novih izkušenj, tudi na področju kateheze. Na Slovenskem katehetskem uradu poudarjajo, da je »obdobje korone katehezo vrnilo tja, kjer je njeno osrednje mesto – v družino«. Pripomočki (učbeniki, delovni zvezki) in veroučitelji smo bili le v oporo vam, dragi starši, ko ste morali opravljati katehetsko poslanstvo in dejavno stati ob strani svojim otrokom in mladostnikom.

Vsi smo bili in smo pred izzivom, kako v novih razmerah privesti otroka ali mladostnika  do živega odnosa z Jezusom, kar je glavni cilj kateheze.  Tako je na začetku novega veroučnega leta pred nami spet vprašanje, kako odraščajočim kristjanom pokazati svoj odnos do Jezusa Kristusa in kako z življenjem povedati, da je on naš odrešenik. S katehezo pomagamo posamezniku odkrivati pot do Boga in človeka.

Dejstvo je, da je korona virus postal spremljevalec našega življenja in delovanja, tudi oznanjevanja. Zato posredovanje evangeljskega sporočila in omogočanje izkušnje krščanskega življenja v domači družini dobiva vse večji pomen. Kateheti, katehistinje in katehisti bomo vam, dragi starši, pri tem poslanstvu v oporo in pomoč in to po najboljših močeh.

Vpis k verouku bo za vse razrede v začetku septembra. K vpisu naj pride veroučenec in vsaj eden od staršev. Pri vpisu je potrebno oddati podpisano veroučno spričevalo. Za vpis v 1.,  3. in 9. razred je k prijavnici potrebno priložiti še Družinsko knjižico ali krstni list (če otrok ni bil krščen v župniji verouka). Ob vpisu boste imeli na voljo učbenike, delovne in liturgične zvezke. Hvaležni vam bomo tudi za celoletni prispevek za verouk (priporočeni dar 30 € na družino), iz katerega vsaj delno krijemo stroške ogrevanja in nakup katehetskih pripomočkov. Veroučenci naj ob vpisu izberejo tudi vsaj eno obveroučno dejavnost (ministranti, pevski zbor, Slomškovo bralno priznanje, skavti itd.) in pri njej vse leto tudi sodelujejo.

Prosimo starše, da otroke res vpišete k verouku v času vpisa v svoji župniji in ne šele ob začetku verouka.

 

Krizostom Komar

Silvester Fabijan

Igor Stepan

 

1 Trackback / Pingback

  1. OZNANILA – 22. nedelja med letom, 30. 08. 2020 | NM - Klošter - sv. Lenart

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.