OFS – Frančiškov svetni red

ofs
Naša srečanja so vsako 3. soboto v mesecu ob 16. uri (poletni čas ob 17. uri) v Lenartovi dvorani. Ob sobotah dopoldne imamo družabna srečanja in razne igre po jutranji maši.

SMISEL IN NAMEN
– Sestre in bratje živijo evangelij po zgledu sv. Frančiška ter si močno prizadevajo, da bi svoje življenje posvetili s pristno duhovnostjo.

– Z življenjem po evangeliju postanejo sestre in bratje FSR sodelavci Cerkve v njenem življenju in poslanstvu, pomagajo širiti evangelij (nova evangelizacija) in ponižno služijo Cerkvi na vseh področjih cerkvenega občestva.

– Pripravljeni so za vsako dobro delo, zlasti pa za tista dobra dela, s katerimi morejo pomagati bolj potrebnim in revnim (karitas).

– Prizadevajo si za mir in pravičnost v svetu, gojijo ekumenizem, ohranjajo čisto in lepo naravo ter človeško okolje.

– V življenju in poklicnem delu želijo biti vzorni v svojem družinskem življenju, čisti in pošteni v vsakdanjih odnosih z ljudmi, odgovorni in zavzeti v svojih družbenih dolžnostih.

KAKO POSTANEŠ ČLAN FSR?
– Če si naklonjen sv. Frančišku in njegovim idealom ali pa te privlači njegova karizma …

– Prijaviti se je treba (napisati prošnjo) krajevnemu bratstvu. Tako postaneš kandidat. Kandidatura traja najmanj 6 mesecev.

– Krajevno bratstvo sprejme kandidate s posebnim obredom v leto oblikovanja, v enoletni noviciat.

– Po končanem noviciatu izreče vsak novinec pred bratstvom svoj sklep ali obljubo živeti evangeljsko življenje po Vodilu FSR.

– V času uvajanja in noviciata imajo kandidati reden pouk in duhovne obnove. Le tako resnično spoznajo ta način življenja, duhovnost in lik sv. Frančiška in sv. Klare, življenje Cerkve …

– Krajevno bratstvo živi in izraža svojo bratsko povezanost na mesečnih srečanjih in drugih sestankih, katerih namen je služiti sestram in bratom ter samemu FSR.

Za druge informacije se je treba obrniti na duhovnega asistenta ali kakega duhovnika; na kako sestro ali brata FSR, zlasti na tiste, ki so v vodstvu krajevnega bratstva.

Več o Frančiškovem svetnem redu >>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.