Ustna oznanila – binkoštna nedelja, 23.5.2021

PRIJAVE ZA UDELEŽBO PRI SVETI MAŠI DO NADALJNJEGA NISO VEČ POTREBNE!

  • Staršem in otrokom so na voljo prijavnice za letošnji mestni oratorij, ki bo potekal v dveh skupinah zadnja dva tedna v mesecu avgustu.
  • Danes, v nedeljo, 23.5., ob 19:00, bo koncert Novomeškega sakralnega abonmaja. Koncert bo v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu (Kapitelj). Nastopili bodo: Marcos Fink – bas, Lucas Somoza Osterc – bariton, in Gregor Klančič – orgle. Pogoj za obisk koncerta je negativni test, cepljenje ali prebolelost covid-19. Vstopnine ni. Koncert bo mogoče spremljati tudi preko spletne povezave.
  • Po včerajšnji birmi, ko je bilo v veri potrjenih 35 veroučencev 9. razreda, je pred nami praznik prvega obhajila. Z Jezusom pod podobo kruha se bo prvikrat srečalo 33 otrok 3. razreda. Prvo obhajilo bo potekalo v dveh skupinah, v soboto, 29. maja, ob 9h in 11h. Prvoobhajance in njihove starše priporočamo v molitev.
  • V soboto, 29. maja, ob 10. uri bo slovesnost tudi na Zaplazu. Praznovanje bo ob godu bl. Lojzeta Grozdeta, ki praznuje 27. maja; njegove relikvije so bile pred 10-imi leti umeščene v zaplaško cerkev. Škof se želi z duhovniki in verniki Bogu zavaliti za 15 let naše škofije; blagoslovil bo tudi obnovljeno notranjost cerkve z daritvenim oltarjem.
  • Prihodnjo nedeljo, 30. maja, bo ob 10h sveta maša tudi na podružnici v Gotni vasi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.