Nedelja Svete Trojice – 30. 5. 2021

PDFoznanila

 

SLAVA OČETU IN SINU IN SVETEMU DUHU: Današnji praznik troedinega Boga je praznik Božje ljubezni do vseh nas.

  • SLOVESNI PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN REŠNJE KRVI: V četrtek, 3. junija, obhajamo slovesni in zapovedani praznik TELOVO. Svete maše bodo ob 8h, 10h in 19h. Prav lepo povabljeni. Po večerni sveti maši bodo tudi molitve nad posamezniki. V juniju tokrat na 1. četrtek.
  • TELOVSKA PROCESIJA: Lani je procesija odpadla, letos pa jo bomo imeli okrog samostana in cerkve in sicer po sveti maši ob 8.30 v nedeljo, 6. 6. Ustavili se bomo pri dveh oltarjih in prosili za Božji blagoslov.
  • ZAKLJUČEK VEROUKA: V tednu med 31. 5. in 5. 6. bomo po razredih zaključevali letošnja veroučna srečanja. V nedeljo, 6. 6., pa se bomo pri svetih mašah Bogu zahvalili za minulo veroučno leto; čeprav je bilo posebno in tudi težko, upajmo, da smo vsi skupaj od njega kaj odnesli za življenje. Verouk je šola za življenje z Bogom, zato radi molimo k Njemu.
  • ZAKONSKI JUBILANTJE: Zakonci, ki letos praznujete 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 ali morda 60 let skupnega življenja, vabljeni, da se prijavite v župnijski pisarni. Slovesnost bo v nedeljo, 13. 6., ob 11.30. Prijave sprejemamo do nedelje, 6. 6.
  • VRTNICE: Kot v mesecu majniku bomo pri svetih mašah med tednom prebirali razmišljanja v čast Jezusovemu Usmiljenemu Srcu, ki predstavljajo pogumne duhovnike pričevalce.
  • NAJSVETEJŠE: Vabljeni k molitvi ob petkih po maši in ob sobotah in nedeljah pred njo. Seveda tudi na prvi petek in četrtek pred njim.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.