7. VELIKONOČNA NEDELJA – 16. 5. 2021

PDFoznanila

 

PRIDI SVETI DUH: Nič se v naši Katoliški Cerkvi ne zgodi brez Njega, ki je večkrat pozabljen in zamolčan. To je tretja Božja oseba, Sveti Duh. Prav On je dal moč in pogum prvi Cerkvi, da je Jezusov evangelij ponesla do skrajnih meja sveta in da lahko oznanja veselo novico še danes ter sprejema in krščuje nove člane v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Dnevi, ki so pred nami, so zato pomembni, ker je prihodnja nedelja, 23. maja, binkoštna nedelja – rojstni dan Cerkve. Pridi Sveti Duh v nas in med nas!

• PRAZNIK SVETE BIRME: Dan pred binkoštno nedeljo, 22. 5., bomo praznovali praznik svete birme, ko bo 36 veroučenk in veroučencev 9. razreda pristopilo pred birmovalca, generalnega vikarja in prelata Božidarja Metelka. Z birmovalcem bo srečanje v četrtek, 20. 5., ob 18h. Čestitke prejemnikom zakramenta in vsem njihovim družinam. Iskrena hvala kaplanu p. Tomažu, ki je skrbno in budno, v težki razmerah, s pomočjo požrtvovalnih animatorjev, pripravil birmance na prejem tako pomembnega zakramenta. Naj Sveti Duh vsem da močno vero in pogum.

• SLOVESTNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA: V soboto, 29. maja, ob 9h in 11h pa bodo v dveh skupinah k prvemu obhajilu pristopili naši letošnji prvoobhajanci, vseh je 33. Tudi njih se spomnimo v molitvi. Hvala mladim, še posebej Gaji Gregorčič, ki so pomagali katehetu p. Krizostomu pri pripravi na prejem Najsvetejšega zakramenta.

• ZAKONSKI JUBILANTJE: Zakonci, ki letos praznujete 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 ali morda 60 let skupnega življenja, vabljeni, da se prijavite v župnijski pisarni. Slovesnost bo v nedeljo, 13. 6., ob 11.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.