OZNANILA za praznik sv. Petra in Pavla, 29.6.2014

peterinpavel

Današnji slovesni PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA vse nas vabi in kliče, naj molimo za duhovnike, njihovo svetost in stanovitnost. V naši novomeški škofiji letos ni nobenega novomašnika. Vseh novomašnikov pa je letos v Sloveniji 7.

V tednu, ki je pred nami, lepo povabljeni k molitvi pred Najsvetejšim v ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, na PRVI PETEK in PRVO SOBOTO; vse tri dneve ob 18.30. Naj molitev pred Njim poživi našo osebno vero.

V noči iz petka 4. na soboto 5. julija, bo potekalo letošnje ŠKOFIJSKO PEŠ ROMANJE na Zaplaz. Začetek z romarskim blagoslovom bo ob 2. uri ponoči pred stolnico v Novem mestu v vsakem vremenu. Romarska maša na Zaplazu bo ob 12. uri. Po maši bo organiziran avtobusni povratek do Novega mesta. Lepo vabljeni!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE prihodnjo soboto vršijo župljani iz ulic: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

Ob izhodu si na mizicah za VERSKI TISK vzemite duhovno bogato novomašno Družino, prišla je julijska številka Ognjišča. Vabimo, da vam dober verski tisk pomaga preživeti počitniške dni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.