OZNANILA za 14. nedeljo med letom, 6.7.2014

oder

Jutri, v ponedeljek, začnemo z dolgo pričakovano obnovo razpok v cerkvi. Najprej bodo dela potekala na zunanji strani. Postavitev zidarskega odra bo zožila že tako ozko Jenkovo ulico, zato vas prosimo za razumevanje. Po namestitvi jeklenih vezi se bodo v drugi fazi začela dela v cerkvi. Leva stran cerkve bo poodrana in zaprta, za nekaj časa pa bo potrebno zapreti tudi celotno cerkev, da bodo sanirane razpoke na stropu in na desni strani cerkve. V prihodnjih dveh mesecih bo tako nedeljska maša predvidoma vedno v cerkvi, med tednom pa bo nekaj obdobij, ko bo cerkev zaprta in se bo bogoslužje odvijalo v Lurški kapeli. Vsa dela bodo predvidoma končana do konca avgusta.

Danes popoldan ob 16. uri je na Zaplazu GROZDETOV MOLITVENI SHOD. Somaševanje ob 16. uri bo vodil g. Jože Milčinovič, župnik v Kočevski Reki. Eno uro pred sv. mašo bo molitvena ura, ki jo tokrat pripravlja dekanija Kočevje. Po sveti maši bodo še molitev za kanonizacijo in litanije pred Grozdetovimi relikvijami v Grozdetovi kapeli. Lepo povabljeni častilci blaženega Alojzija Grozdeta.

V soboto, 12. 7. ob 10. uri bo na POTOVEM VRHU sv. maša za + Vida Struna, 7. dan.
V nedeljo pa bo ob 10. uri na VELIKEM SLATNIKU sv. maša za + Leopolda in Nežo Srebrnjak, obletnica.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE prihodnjo soboto vršijo župljani iz: Belokranjske ceste, Gotne vasi, Ob potoku in Jedinščice.

Ob izhodu si na mizicah za VERSKI TISK vzemite novo Družino in julijsko številko Ognjišča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.