OZNANILA za nedeljo SV. TROJICE

OZNANILA v PDF

SLAVA BOGU: OČETU STVARNIKU, SINU ODREŠENIKU IN SVETEMU DUHU POSVEČEVALCU
Velikonočno praznovanje vsako leto na poseben način odmeva v naslednjih praznikih: BINKOŠTIH, SV. TROJICI, ki ga obhajamo danes, in TELOVIM, ki ga bomo obhaja ta četrtek. Pika na i pa je še slovesni praznik JEZUSOVEGA SRCA, ki ga Cerkev obhaja na drugi petek po Telovem. Jezusova zmagoslavna zmaga nad trpljenjem in smrtjo je sad troedinega Boga. Jezus ni sam trpel, ampak je bil z njim Sveti Duh, ki mu je dajal moč. Troedini Bog je torej naš Bog, je Bog, ki se nam daje v hrano in nas krepi in je Bog, ki v nas po molitvi in zakramentih živi in nam daje moč v vsakdanjem življenju. Zato mu pojmo slavo in hvalo ter z dejavnim življenjem pokažimo moč našega Boga.

V četrtek, 26. 5., obhajamo slovesni in zapovedani praznik SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO. Vabljeni k svetim mašam ob 8h, 10h in 19h.

Letos bomo skupaj s stolno župnijo obhajali MESTNO TELOVSKO PROCESIJO, ki jo bo vodil naš škof Andrej v nedeljo, 29.5. Ob 8. uri bo sv. maša v stolni cerkvi in po njej procesija z dvema oltarjema (na tržnici in pred našo cerkvijo sv. Lenarta). Pri procesiji bosta prepevala Stolni zbor in naš Frančiškanski komorni zbor ter bo igrala tudi Mestna godba Novo mesto, bandere pa bodo nosili fantje in možje iz Potovega Vrha. V zvoniku bodo tudi pritrkovalci. Letošnji prvoobhajanci bodo pred Jezusom trosili rožice. Običajne maše ob 8.30 uri pri nas ne bo! K sv. maši lahko greste ob 7. uri ali 10. uri v klošter ali pa ob 8h v stolnico!

27. maja v Cerkvi na Slovenskem praznujemo GOD BLAŽENEGA MUČENCA ALOJZIJA GROZDETA. Njegove relikvije so shranjene v stranskem oltarju v Božjepotnem središču na Zaplazu. V okviru Grozdetovega godu bodo letos potekala naslednja bogoslužja:
V soboto, 28. maja, pa bo tako osrednja zunanja slovesnost godu. Slovesno somaševanje ob 10. uri bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Po sveti maši bo pred relikvijami molitev za kanonizacijo in litanije bl. Alojzija Grozdeta. Med sveto mašo bo pel zbor Župnije Šentvid pri Stični.

ŠMARNIČNI IZLET bo letos na Svete Gore nad Sotlo v soboto, 4. 6. Lahko se že prijavite v župnijski pisani!

V petek, 10.6.2016, bo po večerni sv. maši v našo cerkev prišel KIP FATIMSKE MARIJE. Sprejeli ga bomo z molitveno uro, od njega pa se bomo poslovili naslednji dan po jutranji sv. maši, ko bomo kip pospremili v dvorano Leona Štuklja, kjer bo potekala slovesnost ob 10-letnici novomeške škofije. Vabljeni!

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec maj, nova številka Brata Frančiška in še druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
28. 5.: Kandija in Grm.

VEROUČNA SREČANJA bodo potekala še 14 dni. Zaključek veroučnega leta bo tako v nedeljo, 5. junija pri sv. maši ob 10. uri. Po maši bo podelitev spričeval.

ORATORIJ v NM (27.6.-3.7.2016)
Prijavnice so na voljo v pisarni.

FRANČIŠKOV SVETNI RED vabi v petek, 27. 5. ob 18. uri, k molitvi za mir – Duh Assisija. To je ena izmed rednih molitev FSR. Želja bratov in sester je, da se tej molitvi in tudi drugim molitvenim uram, ki jih pripravijo, pridružijo še drugi molivci. Redna srečanja FSR so vsako 3. soboto v mesecu ob 17. uri. Vabljeni!

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA ŽENSKE
V soboto, 28. 5., se bomo odpeljali na Štajersko, kjer se bomo srečali z Marijo na Ptujski Gori in v Mariboru. Ogledali si bomo tudi materno hišo šolskih sester in še kaj. Še so prosta mesta zato se čim prej prijavite!
Cena romanja s kosilom je 24 €. ODHOD avtobusa je ob 7. uri iz Kandije.

IZLET ZA SODELAVCE ŽUPNIJE
bo letos v četrtek, 9. junija. Namenjen je vsem sodelavcem Župnijske karitas, Župnijskemu pevskemu zboru, pridnim krasilcem in čistilcem naše cerkve ter mežnarjem in mežnarcam naših podružnic.
Prijave že zbiramo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.