OZNANILA za Binkošti, 15.5.2016

OZNANILA v PDF

VERA – DOVOLITI, DA SVETI DUH DELUJE
Z današnjo BINKOŠTNO NEDELJO zaključujemo TEDEN DRUŽINE, ki letos sovpada s svetovnim dnem družine, 15. 5. Ker smo v svetem letu usmiljenja, smo zato v minulem tednu razmišljali, kako družine zaznamujejo različna duhovna in telesna dela usmiljenja. Resnično lahko zatrdimo, da je družina tisti kraj, kjer je usmiljenje doma. Prvi je do nas usmiljen Bog sam, poklicani pa smo, da usmiljenje izkazujemo tudi drug drugemu. To ni samoumevno. Velikokrat od nas zahteva napor, odpoved, premagovanje samega sebe pa tudi iznajdljivost in odločnost. Binkoštni praznik nam zato prihaja naproti z veselim sporočilom. Kakor so apostoli na binkošti v Jeruzalemu prejeli darove Svetega Duha, jih je Bog podaril tudi nam: že pri krstu, nato še pri birmi. Še naprej nam pošilja svojega Svetega Duha, da bi nas prebujal in bi dovolili tem darovom v nas zacveteti in roditi sadove. Jezus nam zato danes ponovno govori besede, ki delujejo: »Prejmite Svetega Duha.« Spremimo ga z odprtim srcem in verujmo, da deluje!

HVALA za darove, ki ste jih minulo nedeljo (8.5.) darovali za samostan in našo cerkev; nabralo se je 1.570€. Bog povrni!

PRAZNIK PRVEGA SVETEGA OBHAJILA bo v nedeljo, 22. 5. pri 10. maši. Prvič bo prejelo Jezusa pod podobo kruha 32 otrok 3. razreda.
GENERALKA PRED OBHAJILOM bo v soboto, 21.5 ob 9. uri, ko bodo otroci še enkrat šli k sv. spovedi, starši pa bodo počistili cerkev in druge prostore. Zato v prihodnjem tednu radi molimo za letošnje prvoobhajance in njihove družine.

ŠMARNICE – lepo povabljeni k šmarnicam, ki potekajo po naših podružnicah in seveda tudi v župnijski cerkvi ob 8. in 19. uri.
ŠMARNIČNI IZLET bo letos na Svete Gore nad Sotlo v soboto, 4. 6. Lahko se že prijavite v župnijski pisani.

Po zapovedanem prazniku Sv. Rešnjega Telesa in Krvi (26.5.), bo v nedeljo, 29. 5., v Novem mestu potekala MESTNA TELOVSKA PROCESIJA, ki jo bo vodil naš škof Andrej. Ob 8. uri bo sv. maša v stolni cerkvi in po njej procesija z dvema oltarjema (na tržnici in pred našo cerkvijo sv. Lenarta). Običajne maše ob 8.30 uri pri nas ne bo! K sv. maši lahko greste ob 7. uri ali 10. uri v klošter ali pa ob 8h v stolnico.

V petek, 10.6.2016, bo po večerni sv. maši v našo cerkev prišel KIP FATIMSKE MARIJE. Sprejeli ga bomo z molitveno uro, od njega pa se bomo poslovili naslednji dan po jutranji sv. maši, ko bomo kip pospremili v dvorano Leona Štuklja, kjer bo potekala slovesnost ob 10-letnici novomeške škofije. Vabljeni!

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina (Družina z dvolistnim vabilom vabi k naročilu novih bralcev!), Ognjišče za mesec maj, nova številka Brata Frančiška in tudi druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
21. 5.: Čistijo starši letošnjih prvoobhajancev.

KAPITULARNI KONGRES SLOVENSKIH FRANČIŠKANOV
Po rednem kapitlju frančiškanov, ki je potekal v dneh po Veliki noči, bo novo vodstvo v prihodnjem tednu pregledalo personalne nastavitve po posameznih hišah naše province in tako izvolilo ter določilo nove odgovorne za različne službe. Dogajanje podprite z molitvijo.

20 LET OD OBISKA PAPEŽA JANEZA PAVLA II. – od 17. do 19. 5 1996
V tednu, ki je pred nami se bomo spominjali tega milostnega dogodka, ki je bil svojevrstni misijon za vso Cerkev v Sloveniji. Morda bi bilo prav malo poiskati kakšno spominsko fotografijo in zapise ali prisluhniti radiu Ognjišče in prebrati v Družini, ki bosta tudi poročala o tej obletnici. Po 20. letih je ta papež že svetnik.

GOD BL. ALOJZIJA GROZDETA, 27. maj
Osrednje praznovanje bo letos v soboto, 28. maja, v romarskem središču novomeške škofije na Zaplazu. Slovesno somaševanje ob 10. uri bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Po sveti maši bo pred izpostavljenimi relikvijami v Grozdetovi kapeli molitev za kanonizacijo in litanije bl. Alojzija Grozdeta.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA ŽENSKE
V letošnjem letu se bomo prvič odpravili tudi na stanovsko romanje za ŽENSKE. V soboto, 28. 5., se bomo odpeljali na Štajersko, kjer se bomo srečali z Marijo na Ptujski Gori in v Mariboru. Ogledali si bomo tudi materno hišo šolskih sester in še kaj. Cena romanja s kosilom je 24 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.