OZNANILA za 9. nedeljo med letom, 29.5.2016

OZNANILA v PDF

ZBOGOM DAN’S MARIJA PRAVI
Zaključujemo mesec maj, ki je bil ves Marijin in po Mariji Jezusov, saj smo obhajali kar nekaj Gospodovih praznikov. Hvala vsem, ki ste pomagali na naših podružnicah pri izvedbi šmarnic za otroke in odrasle. Naj Vam Marija s svojo priprošnjo izprosi potrebnih milosti. V torek, 31.5., ko je praznik OBISKANJA DEVICE MARIJE, bomo med večerno mašo, po branju šmarnic, zapeli litanije Matere Božje. Naj Zbogom dan’s Marija pravi postane naš vsakdan z Jezusom in Marijo v molitvi.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi letošnje MESTNE TELOVSKE PROCESIJE.

Pred nami je mesec JUNIJ; med jutranjo mašo ob 8h bomo prebirali VRTNICE – RAZMIŠLJANJA O JEZUSOVEM SRCU. Tako 2., 3., kot 4. junija bom pol ure pred večerno mašo molili pred Najsvetejšim – pridite, molimo!

SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS imajo svoje redno mesečno srečanje v sredo, 1. 6. po večerni maši v Klarini sobi.

V petek, 3.6. obhajamo SLOVESNI PRAZNIK JEZUSOVEGA SRCA; pred večerno mašo bomo molili litanije Srca Jezusovega in se Jezusovemu presvetemu Srcu v molitvi izročili.

ZAKLJUČNE URE VEROUKA potekajo v tednu, ki je pred nami. Bogu pa se bomo zahvalili za minulo katehetsko-pastoralno leto v nedeljo, 5.6. pri sv. maši ob 10. uri. Po maši sledi podelitev spričeval. Ker je to PRVA NEDELJA V JUNIJU, bo nabirka pri mašah za potrebe župnije in samostana. Po dopoldanskih mašah sledi še druženje v Lenartovi dvorani.

ŠMARNIČNI IZLET bo letos na Svete Gore nad Sotlo v soboto, 4. 6. Ob vračanju domov se ustavimo še v središču Brežic. Čim prej se prijavite v župnijski pisarni. Odhod iz Kandije bo ob 8. uri. Avtobus pa bo pobiral tudi po podružnicah: ob 7.30 začne na Velikem Slatniku in potem gre čez Križe, Potov Vrh, Petelinjek in Mali Slatnik v NM!

Po končanem KAPITULARNEM KONGRESU naše frančiškanske province sv. Križa, ki je na novo postavil skupnosti po naših samostanih in razdelil službe, je ena sprememba doletela tudi naš samostan in župnijo. BR. JANEZ PAPA se kot gvardijan in kaplan od nas poslavlja in odhaja na novo službeno mesto v Maribor, kjer bo pretežno skrbel za nove duhovne poklice v naši provinci, poleg pa bo tudi voditelj študentskega doma in ekonom samostana. Iz Novega mesta odhaja na začetku avgusta, vendar naj bo že sedaj napisana velika zahvala za vse kar je storil za naš klošter in župnijo. Na njegovo mesto prihaja za gvardijana in kaplana P. TOMAŽ HOČEVAR, ki je bil do sedaj župnik v Mariboru. O njem pa več ob dobrodošlici.

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec junij in še druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
4. 6.: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

DANI IN VILMA SITER
Ustanovitelja društva Družina in Življenje, odhajata v ponedeljek, 30.5. na njuno 3. misijonsko pot Od skupine do skupine za dobro družine. Pot pričenjata pri nas, ko se bosta udeležila sv. maše ob 8. uri med katero nas bosta tudi nagovorila. Kdor more, lepo povabljen k jutranji maši.

FRANČIŠKANSKI KOMORNI PEVSKI ZBOR bo prepeval pri maši v nedeljo, 5.6. ob 19h. Po njej bo imel krajši koncert. Prav lepo povabljeni. Peli bodo tudi pri maši v nedeljo, 12. 6. in po njej imeli piknik na našem samostanskem vrtu.

IZLET ZA SODELAVCE ŽUPNIJE bo letos v četrtek, 9. junija. Namenjen je vsem sodelavcem Župnijske karitas, Župnijskemu pevskemu zboru, pridnim krasilcem in čistilcem naše cerkve ter mežnarjem in mežnarcam naših podružnic. Prijave zbiramo v pisarni!

FATIMSKA MARIJA MED NAMI
V petek, 10.6.2016, bo po večerni sv. maši v našo cerkev prišel KIP FATIMSKE MARIJE. Sprejeli ga bomo z molitveno uro: pred njim želimo v molitvi vztrajati celo noč. Prosimo za dežurne molivce, ki se naj javijo v župnijski pisarni – HVALA. Cel razpored češčenja bo objavljen prihodnjo nedeljo, 5.6. Vabljeni Marijini častilci!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.