OZNANILA za LENARTOVO nedeljo, 8.11.2015

OZNANILA v PDF

HVALA IN ZAHVALA ZA VSE
Najprej ljubemu in dragemu Bogu, za vse kar prejemamo iz Njegovih rok.
Potem hvala in zahvala vsem Vam, ki nas po svoji veliki dobroti podpirate. Nikoli Vam ne bomo mogli biti za vse dovolj hvaležni. Dragi vsi dobri ljudje, oziroma vsi farani! Vsakemu posebej in vsem skupaj se bratje v kloštru iz srca zahvaljujemo za vso materialno podporo, hvala za vse molitve in dobre želje, ki nam jih izrečete. Verjamemo in zaupamo, da bomo ob Božjem blagoslovu še naprej zmogli narediti veliko dobrega drug drugemu. Bog povrni še enkrat za vse!

LENARTOVA NEDELJA je danes. Hvala vsem za pomoč, da smo jo lahko lepo in doživeto praznovali.

Danes je bila ZAHVALNA in MARTINOVA NEDELJA na podružnici POTOV VRH, prihodnjo nedeljo pa bo ZAHVALNA in LENARTOVA v GOTNI VASI in ZAHVALNA v SMOLENJI VASI; povsod ob 10. uri. Še posebna hvala vsem faranom iz podružnic, ki se prav v novembru na poseben način izkažete s tako imenovano »biro«. Naj vam zaradi vaše dobrote nikoli nič ne primanjkuje.

Hvala tudi požrtvovalnim ženam iz skupine ROČNA DELA, ki so na stojnici ob Lenartovi nedelji ponujale svoje izdelke in tako zbirale prostovoljne prispevke za ŽUPNIJSKO KARITAS. Hvala vsem, ki ste jih opazili in tudi kaj prispevali.

V četrtek, 12. 11. ob 18. uri je SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE in po nje molitve nad posamezniki.

Skupina VERA IN LUČ ima svoje redno mesečno srečanje v nedeljo, 15. 11. ob 14. uri v Lenartovi dvorani.

V okviru Društva katoliških pedagogov – OE Novo mesto sta pripravljeni dve zanimivi predavanji ZA STARŠE IN KATEHETE.
• Prvo predavanje: ZASVOJENOST Z ZASLONI, torek, 10. 11. 2015 ob 19.00
• Drugo predavanje: TRMA IN POSTAVLJANJE MEJA, torek 24. 11. 2015 ob 19.00
Obe predavanji bosta v Baragovem zavodu v Šmihelu. Predavateljica je DR. ANDREJA POLJANEC, univ. dipl. psih, spec. zakonske in družinske terapije.

V župnijski pisarni lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter družinsko pratiko.

Obnova oz. zamenjava TOPLOTNIH ČRPALK gre počasi h koncu. Upamo, da se bomo naslednjo nedeljo, 15. 11., že greli v cerkvi in samostanu. Hvala za vse vaše darove!

VERSKI TISK: Družino, Ognjišče za november in še kaj, dobite ob izhodu na policah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
14.11.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz Kandije in Grma.

GENERALNA VIZITACIJA V KLOŠTRU
V četrtek in petek bo v našem samostanu na obisku generalni vizitator p. Marko Mrše iz splitske frančiškanske province. Srečal se bo z vsemi brati in pri večerni maši ob 18. uri nagovoril tudi vse ljudi v cerkvi.
Generalna vizitacija poteka vsakih šest let, pred volilnim provincialnim kapitljem, ki bo spomladi 2016.

DEKLETA OD 11. DO 14. LETA vabljena na srečanje k sestram de Notre Dame na Cankarjevo 23. Srečanje bo v soboto, 14. 11. od 9.30 do 12.30. S sestrami boste skupaj razmišljale, ustvarjale, pele…
S seboj prinesite: čisti litrski kozarec za vlaganje (brez nalepke), trši debelejši čopič (2-5cm), copate in prispevek 2€. Več informacije: 051-251-053!

ZVONOVI ZVONIJO
14. maja letos, na Vnebohod, zvečer ob 21.20, je bil hud udar strele v naš zvonik. Med drugim je bil poškodovan tudi sistem zvonjenja. V minulem tednu so bile odstranjene še zadnje okvare. Zdaj urini kazalci kažejo točen čas na vse strani neba in ura bije kot mora.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 25. do 28. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. Romanje organizira Društvo prijateljev Svete dežele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.