OZNANILA za 33. nedeljo med letom, 15.11.2015

OZNANILA v PDF

ŠE MALO…
… in pričeli bomo NOVO CERKVENO LETO. Pred nami je zadnjih 14 dni starega leta. Ali lahko rečemo, da je Cerkveno leto staro? Bog je večna mladost, zato nas vedno nagovarja, ali praznuje staro ali novo leto. Pustimo se v teh dneh nagovoriti. Radi molimo in kličimo Jezusa v svoje življenje. Pridi, Gospod Jezus, nikar se ne mudi. On bo pregnal vse strahove, On nam bo dal pogum in v našem srcu bo veselje. Za nami je polovica meseca, ko še posebej molimo za drage rajne. Naši rajni so najbolj veseli, če mi resnično živimo svojo vero. Zato to pokažimo tudi v iskreni osebni in družinski molitvi ter z udeležbo pri sv. maši. Za rajne se maše darujejo vsak petek, soboto in nedeljo.

ZAHVALE NI NIKOLI PREVEČ. Zato še enkrat HVALA za darove minule zahvalne nedelje, ki ste jih namenili pri ofru. Nabralo se je preko 3.600€ in na Potovem Vrhu preko 250€. Tudi žene iz Župnije karitas, skupine Ročna dela so bile zelo zadovoljne in hvaležne; na koncu so naštele preko 570€, ki so namenjeni za potrebe Karitas – VELIK BOG LONAJ!

Zadnja ZAHVALNA NEDELJA na podružnicah bo prihodnjo nedeljo, 22. 11. ob 10. uri, na VELIKEM SLATNIKU.

SKLENILI SMO KROG – »od Lenarta do Lenarta« je bil ponovno lepo sprejet. Vzemite si ga, kdor ga še nima; lahko ga ponudite tudi sodelavcem ali sosedom. Hvala Andreju Špesu in njegovemu oblikovalcu Marku, da je tako naš letni bilten ponovno med nami.

ZAKONSKA SKUPINA, ki se sestaja po programu Družina in Življenje, vabi medse še kakšen mlad par. Morebitne želje povejte župniku p. Krizostomu.

MOLITVENI KRIŽ, pred katerim družine molijo za nove duhove poklice, vabi, da se prijavite in ga vzamete za en teden domov. Oglasite se v zakristiji!

SV. MIKLAVŽ vabi, da mu pomagate pri oblikovanju daril za predšolske in šolske otroke do 3. razreda. Med nas bo prišel v soboto, 5. 12. ob 16. uri. Oglasite se v župnijski pisarni!

V župnijski pisarni lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter Družinsko pratiko.

Obnova oz. zamenjava dotrajanega SISTEMA OGREVANJA gre počasi h koncu. Hvala za vse vaše darove!

VERSKI TISK: Ob izhodu si vzemite Družino in Ognjišče za mesec november ter revijo Brat Frančišek.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
21.11.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križ in Velikega Slatnika.

ZAKRAMENTI KATEHUMENOV
Prihodnjo soboto, 21. 11. 2015, bodo pri večerni sv. maši prejeli zakramente uvajanja katehumeni, ki so lansko jesen pričeli z uvajanjem. Podprimo jih z molitvijo!

ČLANI ŽPS NM DEKANIJE se dobijo na srečanju v nedeljo, 22. 11. ob 14.30, v Šmihelu. Vabljeni!

FRANČIŠKOV SVETNI RED ima svoje redno mesečno srečanje v soboto, 21.11. ob 16h, v Lenartovi dvorani. V torek, 17.11., pa goduje njihova zavetnica sv. Elizabeta Ogrska.

Tudi MLADI – FLM imajo svoje srečanje v soboto, 21. 11. ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

SVETO PISMO
Kdor si želi boljšega poznavanja SVETEGA PISMA stare zaveze, se lahko udeleži niza štirih predavanj, ki se bodo vrstila ob četrtih popoldne od 16.00 do 19.00 v Baragovem zavodu v Šmihelu. Predaval bo dr. Marijan Peklaj in sicer: 19. in 29. novembra ter 3. in 10. decembra 2015. Vstop je prost.

ČLANI FOLKLORNEGA DRUŠTVA KRES
vas ob svoji 40-letnici delovanja in ob 650-letnici Novega mesta vabijo na slavnostni koncert z naslovom NOVOMEŠKE RAZGLEDNICE – KRONIKA MESTA V DVANAJSTIH SLIKAH. Slavnostni koncert bo v soboto, 21. 11. 2015, ob 19. uri v Športni dvorani Marof v Novem mestu. Kresovci se veselijo vašega obiska.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.