OZNANILA na Vse svete, 1.11.2015

OZNANILA v PDF

HREPENIMO PO SVETOSTI
Slovesni praznik VSEH SVETIH je eden od štirih zapovedanih. Torej Cerkev nam ga zapoveduje praznovati; iz tega sledi, da imamo kristjani zapoved: Bodite sveti! Koliko si to res želimo in koliko po tem hrepenimo, ve vsak sam. Naj nam prav vsi svetniki pri tem pomagajo, pa tudi priprošnja naših dragih rajnih bratov in sester, na katere v teh dneh še posebej mislimo in zanje molimo.
Danes popoldne so sv. maše in molitve na vseh naših pokopališčih na podružnicah.

LENARTOVE POČITNICE 2015 so za nami. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali, da se je nekaj okrog 60 otrok dobro počutilo in uživalo v raznih dogajanjih. Zadnji, tretji dan smo bili pravi »lenarti«, saj smo obiskali »zaprte« v Domu starejših občanov v Šmihelu, oskrbovance Varstvenega delovnega v centra v Bršljinu in bolne ter ostarele po domovih naše župnije.

V ponedeljek, 2. 11. se prične VEROUK po urniku.

Petek, 6. 11., SV. LENART – za našo župnijo SLOVESNI PRAZNIK in CELODNEVNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA. Lepo povabljeni, da se preko dneva vsaj pol ure ustavite pri Jezusu.

Molivci pred Najsvetejšim:

  • od konca maša ob 8h do 9h: tiho češčenje
  • 9h-10h: molitev rožnega venca
  • 10h-11h: tiha molitev
  • 11h-12h: Prenova v Duhu
  • 12h-13h: bratje frančiškani in dekanijski duhovniki
  • 13h-14h: šolske sestre ND
  • 14h-15h: Frančiškov svetni red
  • 15h-16h: Biblična skupina
  • 16h-17h: sodelavci KARITAS
  • 17h-18h: člani ŽPS

Ob 18. uri bo SLOVESEN SKLEP s petimi litanijami Srca Jezusovega in sv. mašo, ki jo bo daroval p. LAVRENCIJ ANŽEL iz Kamnika; prisoten bo tudi naš frančiškanski diakon br. Boštjan Horvat.

8.11. – LENARTOVA IN ZAHVALNA NEDELJA
Po vseh mašah bo »OFER« za potrebe župnije in samostana – letos smo morali obnoviti celoten sistem ogrevanja s toplotnimi črpalkami in novo vrtino za vodo. Za vse bo po vseh mašah POGOSTITEV PRED CERKVIJO. Pri dobrih gospodinjah se priporočamo za pecivo, možje pa naj prinesejo dobro vinsko kapljico; vse prinesite do sobote zvečer. Bog povrni že v naprej!

Prihodnjo nedeljo bo na POTOVEM VRHU tudi ZAHVALNA MARTINOVA SV. MAŠA ob 10. uri.

ŽUPNIJSKA KARITAS bo na Lenartovo nedeljo imela pred cerkvijo svojo stojnico, kjer bodo na voljo ročno izdelane VOŠČILNICE ZA BOŽIČNO-NOVOLETNE PRAZNIKE in še drugi njihovi izdelki. Darovi so namenjeni za potrebe Župnijske karitas.

VERSKI TISK: Družino, Ognjišče za november in še kaj, dobite ob izhodu na policah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
7.11.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz Malega Slatnika, Male in Velike Cikave ter ulic: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeve.

NA VERNIH DUŠ DAN, 2.11., bosta maši v kloštru ob 8. in 18. uri.
V pokopališki kapeli v Šmihelu bo sv. maša ob 8. uri.
V pokopališki kapeli v Ločni bo sv. maša ob 16. uri.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK in PRVA SOBOTA: Pridite, molimo!

POPOLNI ODPUSTEK
V prvih dneh novembra izpolnimo pogoje za POPOLNI ODPUSTEK: sv. maša, prejem sv. spovedi in obhajila, molitev po namenu papeža: vera, očenaš in zdravamarija ter obisk pokopališča. Ta popolni odpustek lahko namenimo našim dragim pokojnim.

NOVEMBRSKA PISMA čim prej oddajte v nabiralnik pri pisarni ali v zakristijo. Ves mesec november bomo darovali sv. maše ob petkih, sobotah in nedeljah za vaše drage rajne, ki jih boste priporočili. Za njih bo vsak dan pred večerno mašo izmoljen tudi rožni venec.

STATISTIKA ZA OKTOBER
KRSTI (8): Svit MARKOVIĆ, Neža HAFNER, David MALENŠEK, Oskar RAVNIH, Ana KRALJ, Jakob KOČIJAŽ, Ula KOPRIVNIK in Jakob KLOBČAR
POROKA (1): Marko KRUŠIČ in Tanja RAUCH
POGREBI (5): Ivan MIHALIČ (79), Angela HIDEK (83), Karel FLORJANČIČ (75), Milan GUNDE (93) in Alojzij MOHAR (82)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.