OZNANILA za BELO in BOŽJEGA USMILJENJA nedeljo

OZNANILA v PDF

GREH, USMILJENJE IN VERA
Današnja nedelja Božjega usmiljenja v Svetem letu usmiljenja še toliko bolj izstopa. Božje ime je usmiljenje, kakor nam sporoča po knjigi z enakim naslovom naš papež Frančišek. Na vprašanje: »Ali je usmiljenje brez priznanja grehov sploh mogoče?,« papež v knjigi odgovarja: »Usmiljenje nam je vedno na voljo, če ga hočemo sprejeti. Če pa ne priznamo svojih grehov, to pomeni, da usmiljenja ne želimo sprejeti in da ne čutimo potrebe po njem. Nekateri morda ne razumejo, kaj se z njimi dogaja, ali pa obupujejo nad seboj in mislijo, da se ni več mogoče pobrati. Drugi pa svoje rane, rane greha, raje ližejo, tako kakor psi. To je samopomilovanje, ki vodi v zagrenjenost. Nekateri v taki zagrenjenosti celo sprevrženo uživajo. Če vztrajamo v svoji zagrenjenosti in obupamo nad možnostjo odpuščanja, bomo ostali izgubljeni in si bomo vedno lizali rane, ki se ne bodo nikoli zacelile. Toda zdravilo obstaja. Ozdravljenje je mogoče, če le naredimo majhen korak proti Bogu ali si ga vsaj želimo narediti. Zadostuje že majhna odprtost; da se vsaj resno zamislimo nad svojim stanjem. Prav tako je pomembno, da ne pozabimo, od kod prihajamo in kaj smo: da smo nič. Ne smemo se imeti za samozadostne.«
Na te papeževe besede v veri odgovorimo kakor apostol Tomaž v današnjem evangeliju: »Moj Gospod in moj Bog!« Z vero se predajmo Božjemu usmiljenju in priznajmo svojo grešnost, majhnost in človeško omejenost.

Danes, 3. 4., ko obhajamo nedeljo Božjega usmiljenja, bodo ob 16h na Zaplazu slovesno ODPRLI SVETA VRATA USMILJENJA. Slovesnost odprtja bo vodil škof msgr. Andrej Glavan. Za »sveta« bodo razglasili in prilagodili stranska vrata v svetišče, da bi vsakdo, ki bo s tem namenom priromal na Zaplaz, lahko dosegel svetoletni odpustek.

HVALA še enkrat vsem za darove, ki ste jih namensko namenili ob velikonočnem tridnevju in tudi na sam praznik Gospodovega vstajenja. Za družine z več otroki ste na Veliki četrtek darovali 500,65 € in za Božji grob na Veliki petek nekaj manj kot 900 € – v imenu vseh prejemnikov Bog povrni!

Ker je bil letos 25. 3. na Veliki petek, bomo jutri v ponedeljek, 4. 4., pri sv. mašah ob 8h in 19h obhajali liturgični spomin GOSPODOVEGA OZNANJENJA.

V nedeljo, 10. 4. ob 14h je redno mesečno srečanje VERE IN LUČI.

KONCERTA v stolnici:
– sobota, 9. 4. ob 20h, Zbor in godalni orkester GEORGE WATSON’S COLLEGE, iz Škotske bo izvedel klasično glasbo (Vivaldi, Händl, Mozart, Elgar itd.)
– nedelja, 10. aprila. ob 15h, koncert TE DEUM, ob 10. obletnici ustanovitve novomeške škofije, sodeluje Vokalna akademija Jurij Slatkonja, Komorna zasedba instrumentalistov in solistka Irena Yebuah Tiran, vstop je prost.

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, aprilsko Ognjišče in še drugo…

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
9. 4.: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

ŽPS ima svojo redno mesečno srečanje v ponedeljek, 4. 4. ob 20h, v Lenartovi dvorani.

SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS se dobijo v sredo, 6. 4., po večerni maši.

DUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE bodo v Nazarjah od petka, 8., do nedelje, 10. 4. Če bi še kdo iz naših zakonskih skupin želel iti, naj se še danes prijavi p. Krizostomu.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE ima srečanje v torek, 5. 4. ob 20. uri v Lenartovi dvorani. Lahko se priključijo tudi novi.

PRAZNOVANJE ZAKONSKIH JUBILEJEV
Tisti, ki praznujete letos zakonski jubilej: 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 ali morda biserno poroko – 60 let in več, se zglasite v pisarni in se prijavite na srečanje letošnjih jubilantov. Slovesna maša bo v nedeljo, 17. aprila ob 11.30. Prijavi se do 10.4.!

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika; po ogledu še kosilo in še kaj. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.