OZNANILA za 3. velikonočno nedeljo, 10.4.2016

OZNANILA v PDF

MOLIMO ZA DUHOVNE POKLICE IN STANOVITNOST VSEH POKLICANIH
V tednu med 3. in 4. velikonočno nedeljo katoličani še posebej molimo za NOVE DUHOVNE POKLICE. Živimo v predelu severne poloble kjer duhovnikov, delavcev v Gospodovem vinogradu – Cerkvi še kako primanjkuje. Zato je potrebno, da še bolj goreče molimo in prosimo Gospodarja žetve, da pošlje delavcev na svojo žetev, kot beremo v evangeliju, kajti: »Žetev je velika, delavcev pa malo!«
Papež Frančišek v poslanici za 53. svetovni dan molitve za duhovne poklice pod naslovom CERKEV, MATI POKLICEV, takole prične: »Dragi bratje in sestre! Iskreno želim, da bi se mogli v tem izrednem jubileju usmiljenja vsi krščeni veseliti tega, da pripadajo Cerkvi, in bi mogli ponovno odkriti, da se poklic kristjana, kakor tudi vsak poseben poklic rodi v okrilju Božjega ljudstva ter je dar Božjega usmiljenja! Cerkev je hiša usmiljenja in predstavlja humus, v katerem poklic vzkali, raste in obrodi sad.«
In še citat iz poslanice, ki naj nas spodbudi, da res naše molitve, tako osebne in skupne nikoli ne zmanjka: »Vsi verniki so poklicani, da se zavedo cerkvenega dinamizma poklicanosti, ker morejo skupnosti vernih po zgledu Device Marije postati maternica, ki sprejme dar Svetega Duha (prim. Lk 1,35-38). Materinstvo Cerkve se izraža preko vztrajne molitve za poklice in z vzgojno dejavnostjo ter spremljanjem tistih, ki zaznavajo Božji klic. Uresničuje se tudi v skrbni izbiri kandidatov za duhovniško služenje in za posvečeno življenje. Končno je Cerkev mati poklicev s svojo stalno podporo tistim, ki so posvetili svoje življenje v službi drugih.
Prosimo Gospoda, naj vsem, ki so na poti poklicanosti, podeli globok čut pripadnosti Cerkvi; in Sveti Duh naj med pastirji in verniki okrepi globlji čut za občestvo, razločevanje kakor tudi za duhovno očetovstvo in materinstvo.«

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v četrtek, 14. 4. ob 19. uri. Lepo povabljeni! Takrat začenjamo tudi birmansko devetdnevnico!

Slovenski škofje in Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabijo učitelje in ostale pedagoške delavce na SVETOLETNA ROMANJA po slovenskih škofijah. Za novomeško škofijo bo romanje v nedeljo, 17. 4. 2016, v stolnici v Novem mestu. Vodil ga bo škof Andrej Glavan. Romarji se bodo zbrali ob 14.30 uri na dvorišču škofije v Novem mestu.

KONCERT v stolnici:
DANES – nedelja, 10. aprila. ob 15h, koncert TE DEUM, ob 10. obletnici ustanovitve novomeške škofije, sodeluje Vokalna akademija Jurij Slatkonja, Komorna zasedba instrumentalistov in solistka Irena Yebuah Tiran, vstop je prost.

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, aprilsko Ognjišče in še druga verska literatura…

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
16. 4.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

SESTANEK ZA STARŠE BIRMANCEV bo v sredo, 13. 4. ob 10h in 18h.

BIRMANSKA DEVETDNEVNICA se prične v četrtek, 14. 4. ob 19. uri. Vse večere bodo pri mašah sodelovali letošnji birmanci (vseh je 44 v šestih skupinah). Podprimo jih z molitvijo!

FRANČIŠKOV SVETNI RED ima svoje redno srečanje v soboto, 16. 4. ob 17. uri.

FLM se sreča v soboto, 16. 4., ko bodo ob 20. uri svoje delo predstavili letošnjim birmancem.

PRAZNOVANJE ZAKONSKIH JUBILEJEV
Tisti, ki praznujete letos zakonski jubilej: 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 ali morda biserno poroko – 60 let in več, se zglasite v pisarni in se prijavite. Praznovanje bo v nedeljo, 17. aprila pri sv. maši ob 11.30. Prijavi se še danes 10.4.!

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika; po ogledu še kosilo in še kaj. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.