OZNANILA za VELIKO NOČ, 27.3.2016

OZNANILA v PDF

TRPLJENJE IN SMRT STA PREMAGANA, ALELUJA!
Veliko je v človekovem življenju trpljenja in preizkušenj, tudi smrt čestokrat močno zareže v našo notranjost. Naš Odrešenik Jezus Kristus pa je s svojim trpljenjem in smrtjo premagal vse, saj je za nas vstal od mrtvih, česar se spominjamo na VELIKO NOČ. Zato je resnično razlog za veselje in praznovanje. Naši slovenski škofje nam v svojem voščilu za veliko noč med drugim sporočajo: »Velika noč je praznik dokončne zmage življenja. To je uresničitev sanj o večnem življenju, ki se pojavljajo v vsakem človeškem srcu… Velikonočne praznike v letu usmiljenja doživljamo na poseben način, kot razodetje neskončne Božje ljubezni in usmiljenja do človeške grešnosti in slabosti. Božji Sin se je ponižal, stopil v temo, raztrgal naše vezi in nas rešil greha ter nam podaril dar odpuščanja grehov v spovedi…Pri tem pa pokazal veliko usmiljenje do šibke vere in strahopetnosti apostolov. Tudi nas Jezus v tem letu vabi, naj vstopimo skozi njegovo prebodeno stran, ki so edina nova odprta sveta vrata, kjer lahko najdemo spravo, polnost življenja, notranji mir in veselje.«
Tem poglobljenim besedam naših škofov se pridružujemo tudi bratje frančiškani iz novomeškega kloštra. Vsem želimo blagoslovljene in v srcu vesele velikonočne praznike!

HVALA vsem župnijskim sodelavcem: pevcem, organistom, zborovodjem zakristanki Ani, ministrantom, pritrkovalcem, bralcem, krasilcema Zvonetu in Meti Blažič, kuharici Hildi in ne nazadnje vsem, ki ste z molitvijo in darovi ter sodelovanjem pripomogli k lepemu in doživetemu praznovanju velike noči. Bratje frančiškani v kloštru smo vsem in vsakemu posebej iskreno hvaležni. Hvala za pisna in ustna voščila ter v klošter prinešene darove.
Hvala tudi nosilcem bander in neba, fantom iz Krke in Ragovega ter Ivanu Hrastarju s pomočniki; hvala pihalni godbi Novo mesto in vsem, ki ste pomagali pri organizaciji velikonočne procesije.

Pred nami je VELIKONOČNA OSMINA, ko ves teden odmeva ALELUJA in se vsak dan moli SLAVA. Obhajamo pa tudi ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK in PRVO SOBOTO. Vsi dnevi nas spet kličejo k utrditvi in poglobitvi velikonočne vere.

V soboto, 2. 4. zaključujemo DUHOVNE VAJE ZA ŽUPNIJO. Po večerni maši ob 19. uri bo še zadnjič slavljenje, poučevanje in delo v skupinah. Naj trud obrodi bogate duhovne sadove.

Prihodnja nedelja, 3. 4., je 2. velikonočna ali BELA oz. NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA in prva v mesecu. Po dopoldanskih mašah je pogostitev in druženje v Lenartovem domu, nabirka v cerkvi pa je namenjena za odplačilo dolgov po obnovi sistema ogevanja. Minuli mesec ste na prvo nedeljo darovali preko 2.216 € – Bog povrni!

VERSKI TISK: na voljo je Velikonočna Družina, aprilsko Ognjišče, Prijatelj, …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
2. 4.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

KAPITELJ FRANČIŠKANOV
V tednu po veliki noči od 28. 3. do 1. 4., bo v Nazarjah potekal redni kapitelj Slovenske frančiškanske province Sv. Križa, kjer bo izvoljen novi provincialni minister in njegovi svetovalci. Vse dogajanje izročamo v vašo osebno in skupno molitev – HVALA!

VEROUK
Smo državljani zemeljske in nebeške domovine zato praznujemo državne in Cerkvene praznike. Že pred veliko nočjo, vsi razen birmancev niste imeli verouka, ste pa bili povabljeni k obredom. Po veliki noči pa tudi ni verouka razen birmanskih skupin.
V veroučnih klopeh se dobimo 4. 4.

PRAZNOVANJE ZAKONSKIH JUBILEJEV
Tisti, ki praznujete letos zakonski jubilej: 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 ali morda biserno poroko – 60 let in več, se zglasite v pisarni in se prijavite na srečanje letošnjih jubilantov. Slovesna maša bo v nedeljo, 17. aprila ob 11.30.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika; po ogledu še kosilo in še kaj. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.