OZNANILA za 10. nedeljo med letom, 5.6.2016

OZNANILA v PDF

DANES ZAKLJUČUJEMO VEROUČNO LETO, KATEHETSKO-PASTORALNO LETO 2015/16
Kaj nam je prineslo, ve vsak sam. Za kaj se lahko in moramo zahvaliti, je prav da premislimo in to pred Bogom in drug pred drugim storimo. Zahvala vsem staršem za skrb in podporo z lastnim zgledom pri verski vzgoji otrok. Prav na tej točki se vse začne ali vse pade. Hvala katehistinjama s. Alenki Žibert in gospe Gabi Novina ter patroma Janezu in Krizostomu; pomagali sta tudi gospe Suzana Žura in Ana Retelj. Sejanje Božje besede tako s strani staršev kot katehetov pomeni, da bo žetev ali pobiranje sadov šele čez toliko in toliko let. Zato sta potrpežljivost in molitev še kako na mestu. Ko boste danes, dragi veroučenci in veroučenke, prejeli spričevala, vedite, da jih pred Bogom ne bomo potrebovali, kajti on bo štel in upošteval samo naša dobra dejanja. Vsi sejalci božjega semena si želimo, da bi teh dobrih dejanj bilo čim več. Čas počitnic je zato priložnost, da se vsi izkažemo kot dejavni kristjani; da tam kjer smo molimo, slavimo Boga pri maši in drugim pokažemo kdo je naš vodnik. Naj bo pri našem trudu obilo blagoslova troedinega Boga.

SRCE BOŽJE TVOJI SMO, TVOJI VEČNO BODEMO!
Marijin mesec je odšel in tako dal mesto mesecu Jezusove ljubezni, ki se kaže v Njegovem prebodenem Srcu. Gornji naslov je iz znane ljudske cerkvene pesmi Pojte hribi in doline. Naj res naša srca zahrepenijo po Bogu, da bi naše srce bilo tako del Božjega.

KIP FATIMSKE MARIJE MED NAMI
V petek, 10.6., bo po večerni sv. maši v našo cerkev prišel KIP FATIMSKE MARIJE. Pred njim želimo v molitvi vztrajati celo noč.
Kako bo potekalo češčenje:
19.45: sprejem pred cerkvijo, sledi procesija z ministranti in duhovniki v cerkev, v cerkvi igrajo orgle nato pesem Bodi nam pozdravljena;
Po postavitvi kipa pred prezbiterijem se prične molitev:
20h-21h: PETE LITANIJE in ROŽNI VENEC – VSI
21h-22h: MLADI FLM
22h-23h: ŽPS
23h-24h: PRENOVA V DUHU
24h-5h: ZAKONSKI PARI in POSAMEZNIKI: pridruži se lahko kdorkoli, ki želi moliti
5h-6h: SESTRE DN
6h-7h: FSR
7h-8h: OFM
8h-9h: SV. MAŠA in SLOVO – kip odpeljejo v Šmihel v dvorano Leona Štuklja, kjer bo slovesnost 10. obletnice NM škofije.

11. junija 2016 bomo torej obhajali osrednjo slovesnost ob 10. OBLETNICI USTANOVITVE ŠKOFIJE NOVO MESTO in umestitve njenega prvega škofa. Podroben program je na posebnih letakih in na plakatih, ki visijo na oglasnih deskah.

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec maj, nova številka Prijatelja in še druga verska literatura…

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
11. 6.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

PIKNIK ŽPS
Člani in članice Župnijskega pastoralnega sveta imajo svoje zadnje srečanje v pastoralnem letu kot pikniško druženje, ki bo v ponedeljek, 6. 6. ob 20. uri na našem samostanskem vrtu in v Lenartovi dvorani.
Lepo povabljeni!

SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE IN MOLITVE NAD POSAMEZNIKI bo spet v četrtek, 9. 6. ob 19. uri.
Lepo povabljeni, da pred usmiljeno Božjo ljubezen položite svoje življenje in prosite usmiljenja ter notranjega ozdravljena za sebe in svoje družinske prednike.

MESTNI ORATORIJ NOVO MESTO bo od 27.6. do 3.7.
Otroci vabljeni, da se ga udeležite. PRIJAVNICE dobite na policah ob izhodu ali v župnijski pisarni.

LETOVANJE V STRUNJANU bo od 24. do 30. 7. Prijavnice dobite v zakristiji ali župnijski pisarni.
PRIJAVNICA ZA STRUNJAN-2016

IZLET ZA SODELAVCE ŽUPNIJE bo letos v četrtek, 9. junija. Namenjen je vsem sodelavcem Župnijske karitas, Župnijskemu pevskemu zboru, pridnim krasilcem in čistilcem naše cerkve ter mežnarjem in mežnarcam naših podružnic. Nekaj je še prostih mest!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.