OZNANILA za 7. velikonočno nedeljo, 17.5.2015

OZNANILA v PDF

PRIDI SVETI DUH MODROSTI IN SVETOSTI
Vsako leto vstopamo s slovesnim praznikom Gospodovega vnebohoda v BINKOŠTNO DEVETDNEVNICO. Nekaj dni je že za nami, vendar jih je še dovolj pred nami, da lahko molimo in prosimo Svetega Duha, da se razlije nad nas in v nas. Duh modrosti, ki nam bo pomagal razlikovati kaj je prav in kaj ne; kaj je dobro za naše krščansko življenje in kaj ne. Božja modrost naj nas razsvetljuje in varuje. Bog naj nad nas po naših molitvah razlije tudi Duha svetosti. Saj upam, da po tem hrepenimo, da si želimo postati sveti, kar pomeni podobni Bogu. Čas, tja do binkoštne nedelje, je za vso cerkev izredno pomemben. Izkoristimo ga in pri svojih osebnih in skupnih molitvah kličimo Svetega Duha. Bog ga želi razliti nad vse nas, če ga bomo le prosili.

Danes se je 39 otrok 3. razreda prvikrat srečalo z Jezusom pod podobo kruha, pristopili so k PRVEMU SVETEMU OBHAJILU. Iskrene čestitke tako njim kot njihovim staršem. Jezus naj jih krepi in jim daje moči pri vsakdanjem življenju.
HVALA našim mladim animatorjem, ki so pomagali pri sami pripravi na prvo obhajilo (duhovne vaje in dve sobotni srečanji) in pri sami slovesnosti. Hvala vsem staršem za sodelovanje.
HVALA našemu otroškemu pevskemu zboru, zborovodkinji Romani in organistu Mateju, ki so s prepevanjem in igranjem popestrili prvoobhajilno slavje.
HVALA aranžerju Zvonetu in njegovi ženi Meti za okusno okrasitev cerkve, tako zdaj pri obhajilu, kot že pred tedni za slovesnost sv. birme.

Še naprej lepo povabljeni k ŠMARNICAM, tako v domači cerkvi, kot na naših podružnicah.

V soboto, 30. maja, bo na Zaplazu osrednje PRAZNOVANJE GODU BL. ALOJZIJA GROZDETA, ki bo hkrati škofijska spravna slovesnost ob 70. obletnici konca 2. svetovne vojne. Vsak dan čutimo, kako je potrebna sprava v slovenskem narodu, zato sta potrebna molitev in spoštovanje. Ob 9.00 bo molitvena ura, ob 11.00 spravna sv. maša in po maši blagoslov spravnega križa, med katerim bodo mladi prinesli zemljo z 28 krajev trpljenja z vsega sveta, kjer so naši bratje na različnih straneh trpeli in umirali.
Isti dan ob 20.00 bo na Zaplazu tudi KONCERT zbora Vokalne akademije Jurija Sladkonje, ki bo izvedel Requiem skladatelja Johna Rutterja. Vabljeni v čim večjem številu.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina in Ognjišče za mesec maj.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 23. maja 2015, čistijo našo cerkev župljani iz Žabje vasi, Lobetove, na tratah in Drejčetove poti.

KARITAS PROSI ZA POMOČ NEPALU, ki ga je prizadel katastrofalni potres. Prizadel je 8 milijonov ljudi. Slovenska karitas zato spodbuja k bratski ljubezni in solidarnosti do vseh prizadetih. Na policah in mizicah ob izhodu najdete položnice, preko katerih boste lahko nakazali denarna sredstva. Hvala vsem za pomoč!

ŠMARNIČNO ROMANJE
bo letos v soboto, 6. junija. Odpeljali se bomo na Bled. Prispevek za romanje je 15 € za odraslo osebo, za otroke pa 10 €. Prijave že zbiramo v župnijski pisarni.
Pridni šmarničarji, ki jim bo manjkalo 10 listkov ali manj, bodo imeli romanje zastonj.

STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH¸ bo v soboto, 23. maja. Poromali bomo v Laško in Teharje. Najprej bomo imeli sv. mašo v župnijski cerkvi v Laškem, nato pa bomo šli na ogled pivovarne Laško in degustacijo piv s kosilom. Popoldan pa nas čaka še postanek v Teharjah in ogled spominskega parka. Polni se že 2. avtobus. Prijavite se v pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.