OZNANILA za 6. velikonočno nedeljo, 10.5.2015

OZNANILA v PDF

PRVOOBHAJANCI NA POTI PO MARIJI K JEZUSU
Tako bi lahko opisali zadnje dneve naših veroukarjev 3. razreda, ki bodo prihodnjo nedeljo, 17. maja ob 10. uri prvič pri obhajilu prejeli Jezusa. Verjamem, da je v teh malih otroških srcih veliko hrepenenje po Jezusu. Verjamem, da ta mala srca znajo in vedo kaj pomeni moliti in prositi. Verjamem pa tudi, da jih Jezus more še kako zagotovo uslišati. Zato, drage DRUŽINE PRVOOBHAJANCEV, ste prav lepo povabljene, da v teh zadnjih dnevih več mislite na dogodek, ki je pred Vami. Vem, da boste poskrbeli za vse tisto, kar sledi po slovesnoti, obleke pa so že itak urejene. Najpomembnejše je doživetje, za kar pa se mora vsak sam potruditi ali pa mu k temu pomagajo njegovi bližnji: starši, bratje in sestre, pa tudi babice in dedki … da ne pozabim na krstne botre … Zato predlagam, da za pripravo na prvo sv. obhajilo izkoristite šmarnice, ki se odvijajo na petihlokacijah v naši župniji; so zelo lepe in lahko vsakomur izprašajo vest ter ga tako približajo Jezusu. Kot je napisano, bližamo se po Mariji, saj je maj njen mesec in šmarnice so pobožnost Materi Božji v čast in slavo, nam pa v veselje in pomoč, da bomo bolj Jezusovi. Drugo, kar lahko naredite prvoobhajanske družine je, da vsak dan zmolite en očenaš, zdravamarijo in slavaočetu za vašega prvoobhajanca in za vse, ki ste v družini. Seveda je lahko molitev tudi daljša. In tretje, skupaj napišite prošnjo, ki jo boste prihodnjo nedeljo položili pred Jezusa. Kar prvoobhajanec ali prvoobhajanka prosi, to Jezus zagotovo usliši. Vendar prošnje naj bodo realne in iskrene. Šmarnice, molitev in prošnja, tri stvari, ki jih lahko vsak župljan naredi, tudi tisti, ki ne gre k prvemu obhajilu. Slovesnost prvega obhajila je namreč praznik vse župnije. Zato Bogu hvala za vseh 39 otrok in 38 družin, saj iz ene prihajata 2.

V četrtek, 14. 5., je slovesni praznik GOSPODOVEGA VNEBOHODA. Sv. maši bosta ob 8. uri, ko bo prepeval župnijski pevski zbor, in zvečer ob 19. uri, ko bo med nami slavilna skupina iz Ljubljane. Po večerni maši sledijo molitve za notranje ozdravljenje.

V soboto, 16. 5., je ob 9. uri priprava na SV. SPOVED PRVOOBHAJANCEV, nato sledi generalka za nedeljsko slovesnost.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina in Ognjišče za mesec maj.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 16. maja 2015, čistijo našo cerkev starši letošnjih prvoobhajancev.

Vsi lepo vabljeni v petek, 15. 5. ob 18.30, v Kulturni center Janeza Trdine na MUSICAL LEVJI KRALJ, kjer bosta nastopili tudi Kristina Kastelic in Neža Turk. VSTOPNINE NI, karte pa lahko pred nastopom dvignete na blagajni kulturnega centra. Predstava je primerna tako za malčke kot za babice in dedke ter za vse generacije vmes!

ŠMARNIČNO ROMANJE
bo letos v soboto, 6. junija. Odpeljali se bomo na Bled, kjer bo najprej sv. maša v župnijski cerkvi sv. Martina nato pa se bomo s pletnami odpeljali na Otok. Prispevek za romanje je 15 € za odraslo osebo, za otroke pa 10 €. Prijave že zbiramo v župnijski pisarni.

STATISTIKA ZA APRIL
Sv. KRST so prejeli: Maša KRISTAN, Ida NOVAK in Lorenzo NOVAK.
POKOPALI smo: Ana BAŠELJ (87) in Janez KLEMENČIČ (56).
Molimo in prosimo za rast v svetosti vseh živih in za večni mir vsem mrtvim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.