OZNANILA na BINKOŠTI, 24.5.2015

OZNANILA v PDF

NAŠA CERKEV PRAZNUJE ROJSTNI DAN
Večkrat lahko slišim od kakšnega otroka pri verouku, ki mi reče, da ni mogel k maši, ker je sestra, mama, brat, prijatelj ali sam praznoval ROJSTNI DAN. »Res? Cel dan?«, se začudim. Potem pa ni več besed… Zaradi enega praznovanja rojstnega dne se pozabi dati čas Bogu, ga moliti in slaviti na sam Gospodov dan. Lepo je, da človek rad praznuje, ni pa lepo, da ob tem pozabi na najsvetejšo daritev, kot je sv. maša ob nedeljah. Danes praznuje rojstni dan naša CERKEV, ki je bila ROJENA NA SAM BINKOŠTNI DAN – 50 dni po Veliki noči, ko sta Oče in Sin poslala Svetega Duha na vse človeštvo. Apostoli so tako, okrepljeni z darovi Svetega Duha, mogli ponesti Jezusov evangelij med vse narode sveta. Kako ne bi bili ob tem veseli in radostni v srcu? Od krsta naprej smo člani Cerkve. V tej Cerkvi smo prejeli tudi druge zakramente. Naša Mati Cerkev nas hrani z duhovnimi darovi, če se tega zavedamo ali ne. Lažje in bolje nam bo, če se torej potrudimo in molimo ter prosimo, da nas Sveti Duh razsvetli, da doumemo skrivnost naše Cerkve. Če si ob rojstnem dnevu režemo torto, potem bi jo danes morali pojesti vsak en kos in si nazdraviti ter iskreno zaželeti, da bi ostali zvesti krstnim obljubam, da bi bili polni Svetega Duha, da bi ljubili drug drugega… VSE NAJBOLJŠE!

OBNOVA PODRUŽNIČNE CERKVE NA POTOVEM VRHU – v minulem tednu je bil izbran izvajalec del, ki bo kmalu pričel postavljati odre. Želimo si, da bi letošnjo Marjetino žegnanje (nedelja po 20.7.) praznovali v prenovljeni cerkvi. Obnova celotne cerkvene strehe in zvonika, vključno s kapo, ne bo poceni. Zato prosimo in trkamo na darežljiva srca. Kdor lahko in more, je prav lepo naprošen da pomaga. Transakcijski račun je napisan na zadnji strani. Bog povrni!

Še naprej lepo povabljeni k ŠMARNICAM, tako v domači cerkvi, kot na naših podružnicah.

V soboto, 30. maja, bo na Zaplazu osrednje PRAZNOVANJE GODU BL. ALOJZIJA GROZDETA, ki bo hkrati škofijska spravna slovesnost ob 70. obletnici konca 2. svetovne vojne. Ob 9.00 bo molitvena ura, ob 11.00 spravna sv. maša in po maši blagoslov spravnega križa.
Iz Novega mesta je organiziran avtobusni prevoz. Prijavite se na lahko na telefonih: 051-317-129 ali: 031-294-835.
Isti dan ob 20.00 bo na Zaplazu tudi KONCERT zbora Vokalne akademije Jurija Sladkonje, ki bo izvedel Requiem skladatelja Johna Rutterja. Vabljeni v čim večjem številu.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 23. maja 2015, čistijo našo cerkev župljani iz Ulic Marjane Kozine, Jurčičeve, Levstikove, Stritarjeve in Tavčarjeve.

FLM
V nedeljo, 24. 5. FLM oblikuje družinsko sveto mašo ob 10. uri, lepo vabljeni.
V petek. 29. 5. bo ob 20.00 v Lenartovem domu FLM srečanje z gostjo s. Matejo Kraševec. Vabljeni vsi mladi!

ŠMARNIČNO ROMANJE
bo letos v soboto, 6. junija. Odpeljali se bomo na Bled. Prispevek za romanje je 15 € za odraslo osebo, za otroke pa 10 €. Prijave že zbiramo v župnijski pisarni.
Pridni šmarničarji, ki jim bo manjkalo 10 listkov ali manj, bodo imeli romanje zastonj.

KONCERT FRANČIŠKANSKEGA KOMORNEGA ZBORA
ob 20-letnici delovanja bo v nedeljo, 31. 5. ob 20. uri, v cerkvi Sv. Lenarta v NM. PRAV LEPO POVABLJENI!

VEROUČNA SREČANJA
bodo potekala še v tem in prihodnjem tednu. Podelitev spričeval je v nedeljo 7. 6. po 10. maši. Pred sv. mašo ob 10. uri bo TELOVSKA PROCESIJA po bližnjih ulicah. Otroci naj pridejo ob 9.15 pred cerkev, da bodo po razredih z banderami ali zastavami šli v procesiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.