Oznanila za 7. nedeljo med letom, 19.2.2017

OZNANILA PDF

MISLI IZ PISMA NAŠIH ŠKOFOV ZA POSTNI ČAS 2017

O ZAKRAMENTU SV. KRSTA

»Med sadovi krsta je Božje otroštvo; tudi odpuščanje vseh grehov, izvirnega greha in osebnih grehov, kakor tudi nekaterih kazni za grehe (KKC 1263). Med nami in Bogom je bil vzpostavljen odnos prijateljstva in nismo več sužnji greha, in čeprav krst ne izbriše vseh negativnih posledic izvirnega greha in drugih grehov, se v moči milosti lahko borimo proti posledicam zla v sebi in okolici. S krstom smo bili sprejeti tudi v Cerkev in poklicani k svetosti in misijonskemu ter apostolskemu delu Cerkve (KKC 1270). Vse to pomeni, da smo s Kristusom umrli grehu in z njim vstali ter lahko svobodno zaživimo novo življenje, ki nam je bilo podarjeno.«
»Ob pripravi na krst in ob samem obredu ste številni starši po več letih ponovno odkrili lepoto svoje vere ter sklenili, da boste svoje otroke skupaj z botri in kateheti vzgajali v njej. Ob tem se soočate s številnimi izzivi, saj prenos verskih vrednot na otroke v današnjih časih ni enostavna naloga. Zato vas prosimo, da vztrajate in da skupaj z botri in starimi starši svojim otrokom podarite zgled medsebojne ljubezni, molitve in odpuščanja. Vsako leto v Sloveniji prejme zakrament
svetega krsta skoraj 12 tisoč otrok in odraslih. Zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki ste dali krstiti svoje otroke in ki verske vrednote prenašate na prihodnjo generacijo.
Pri verski vzgoji otrok vas spremlja naša molitev in naj ostane pri vas Božji blagoslov.«
Vaši škofje

MINULO NEDELJO JE BILA NABIRKA Z OBNOVO BOLNIŠNIČNE KAPELE
Pri mašah se je nabralo preko 2.600€ – Bog povrni. Morebitne darove lahko še prinesete v župnijsko pisarno ali oddate v kuverti kar p. Markotu.

VALENTINOVO ŽEGNANJE NA POTOVEM VRHU, 12. 2.
je bilo povezano z ofrom, pri katerem je bilo zbrano 236,25 €.

POSTNO IN PRVOMAJSKO ROMANJE
mestnih župnij – več o obeh romanjih si preberite na zadnji strani.

MINISTRANTI NA ZIMOVANJU
Preko prijavnic se dragi ministranti čimprej prijavite na zimovanje, ki je pripravljeno za vas pri Novi Štifti na Dolenjskem in sicer od 24. do 26. 2.
Še so prosta mesta.

ČIŠČENJE CERKVE
25. 2.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.
Tudi ta skupina nujno potrebuje okrepitev Pridružite se ji, lahko tudi tisti, ki manjkate, ko ste na vrsti ali se želite pridružiti iz preprostega razloga: narediti nekaj dobrega za župnijsko skupnost in Boga.

POVABILA IN POBVESTILA

• PRED NAMI SO ZIMSKE POČITNICE. Vsem našim otrokom iz veroučne šole in njihovim staršem želimo obilo zimskim užitkov, bodisi na snegu ali v bazenu… Naj vas spremlja Božji blagoslov in varstvo Angela varuha. Verouk pričnemo v ponedeljek, 27. 2.

PETROV VRTEC na Otočcu, župnija Št. Peter, vabi k vpisu. Kratka predstavitev vrtca je na zloženkah, ki jih morete dobiti na policah ob izhodu. Informativni dan odprtih vrat bo v četrtek, 2. 3. ob 17. uri.

POSTNO ROMANJE  skupaj s stolno in šmihelsko župnijo vabljeni na postno romanje v soboto, 25. marca 2017. Poromali bomo na Avstrijsko Koroško. Prva postaja bo Krka, kjer si bomo ogledali največji postni prt na Koroškem, na grobu sv. Eme bomo obhajali sveto mašo. Pot bomo nadaljevali v Vobre in si ogledali tamkajšnjo cerkev s postnim prtom. Po skupnem kosilu bomo pot nadaljevali do Vrbskega jezera in nato do zadnje postaje v Ločah ter si ogledali znameniti Loški postni prt, delo akademskega slikarja Valentina Omana. Cena romanja bo 49 € na osebo in vključuje avtobusni prevoz, kosilo, cestnine in vstopnine. Ob prijavi vplačate 20 € akontacije.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017.Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije kot pripravo na mestni misijon. Na drugem avtobusu polnimo zadnja mesta – POHITITE! Romanje je zelo primerno kot darilo birmanskega botra svojemu birmancu. Pohitite s prijavami, zato se oglasite v župnijski pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.