Oznanila za 6. nedeljo med letom, 12.2.2017

OZNANILA PDF

ŠE TRI TEDNE DO 1. POSTNE NEDELJE

Čas po nedelji Jezusovega krsta (8.1.) je prvo obdobje časa med letom, ki traja do pepelnice, letos je to do zadnjega dne v mesecu februarju, saj 1. marca, na pepelnico, pričnemo post 2017; vsega skupaj je to 8. nedelj med letom. Prihodnjo nedeljo (19.2.) in čez 14 dni (26.2.) bomo poslušali pismo naših škofov, ki nas vsako leto nagovorijo dve nedelji pred postom. Naj naša srca vedno znova, nedeljo za nedeljo, hrepenijo po srečanju z Gospodom in ne nazadnje drug z drugim.

BOGU IN VAM HVALA ZA MINULE DNI
Hvaležni smo lahko Bogu za dogajanje v letošnji Lurški devetdnevnici, ki je potekala v pripravi na naš župnijski jubilej. Hvala vsem, ki ste dan za dnem pridno prihajali k molitvi eno uro pred sv. mašo, ni vas bilo malo. Hvala vsem, ki ste bili pri mašah in pri njih sodelovali ter tudi darovali. Na prvo nedeljo v mesecu februarju, 5. 2., smo za cerkev in samostan zbrali malo nad 2.000 € – bog povrni. In hvala za sodelovanje pri lurški procesiji. Naj nas to tradicionalno dogajanje ponovno spodbudi k večji ljubezni do Boga in Božje Matere Marije ter župnije. Letos smo obhajali 30-letnico tako obogatenih dni v času lurške 9-dnevnice, da je vsak večer bil gost, ki je spregovoril na določeno temo. Pred tem so bile samo molitve z litanijami in sv. maša, zadnji dan, na praznik pa je bilo bolj slovesno.

OČETOM IN MATERAM, MOŽEM IN ŽENAM, VSEM MLADIM TER VSEM DRUGIM
Močno priporočamo letošnje 4 dneve Nikodemovih večerov v Novem mestu. Oznanilom so priloženi letaki, vzemite jih zase in za druge. Ustno se spodbudite in kolikor je mogoče se udeležite kakšnega izmed večerov. Na marsikatero vprašanje vam bo odgovorjeno. Za nami so lurški večeri, pred nami pa Nikodemovi – ne dopustimo, da gredo tako pomembne stvari mimo nas.

SREČANJE ZA STARŠE z dr. Natašo Rijavec Klobučar je v četrtek, 16. 2., ob 19. uri v Lenartovi dvorani pod naslovom Dober partner – dober starš! Dragi starši, pridite!

POSTNO IN PRVOMAJSKO ROMANJE
mestnih župnij – več o obeh romanjih si preberite na zadnji strani.

MINISTRANTJE – ZIMOVANJE
Preko prijavnic se dragi ministranti čimprej prijavite na zimovanje, ki je pripravljeno za vas pri novi Štifti na Dolenjskem in sicer od 24. do 26. 2.

ČIŠČENJE CERKVE
18. 2.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.
Ta skupina nujno potrebuje okrepitev Pridružite se ji, lahko tudi tisti, ki manjkate, ko ste na vrsti ali se želite pridružiti iz preprostega razloga: narediti nekaj dobrega za župnijsko skupnost in Boga.

OBVESTILA IN POVABILA

• DANES JE TOREJ NABIRKA ZA OBNOVO KAPELE V NOVOMEŠKI BOLNIŠNICI. Svoje darove morete darovati tudi p. Markotu – za vsak dar Bog povrni. Lepo obnovljena kapela bo mogla biti čudovita pomoč pri zdravljenju in okrevanju tako bolnikov kot bolniškemu osebju. P. Markotu želimo še naprej obilje telesnih in duhovnih moči pri nadvse plemeniti službi bolnišničnega duhovnika.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. v mesecu februarju bo v torek, 14. 2., ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

• Sv. maša za notranje ozdravljenje in molitve nad posmezniki bo v februarju prihodnji četrtek, 16.2. ob 18. uri.

• POSTNO ROMANJE – skupaj s stolno in šmihelsko župnijo vabljeni na postno romanje v soboto, 25. marca 2017. Poromali bomo na Avstrijsko Koroško: Krka, Vovbre, Loče in Marija Wörth in si ogledali znamenite postne prte, s katerimi v nekaterih cerkvah zakrijejo glavni oltar. Cena romanja bo 49 € na osebo in vključuje avtobusni prevoz, kosilo, cestnine in vstopnine. Ob prijavi vplačate 20 € akontacije.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije kot pripravo na mestni misijon. Drugi avtobus se že polni; nekje 20 mest je še prostih. Romanje je zelo primerno kot darilo birmanskega botra svojemu birmancu. Pohitite s prijavami, zato se oglasite v župnijski pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.