OZNANILA za 5. velikonočno nedeljo, 3.5.2015

OZNANILA v PDF

POLAGAJMO ROŽE NA ŠMARNIČNI OLTAR
Zelo hitro je v našo deželo »priromal« mesec maj in z njim šmarnična pobožnost, ki nas usmerja k Materi Božji. Številni Marijini oltarji zato dobijo praznično podobo. Različno pomladno cvetje, še posebej ŠMARNICE, zadišijo in zadehtijo. To je podoba naših gorečih molitev k Mariji. Zato prav lepo vabljeni k šmarnicam: v kloštru ob 8. in 19. uri med sv. mašo, na podružnicah pa so samostojna pobožnost: SV 1930, PV 1900, VS 1930, GV 1900
Vsako nedeljo v mesecu maju bodo pred večerno sv. mašo PETE LITANIJE Mater Božje. Lepo vabljeni!

Predstavitev letošnjih šmarnic:
ZA OTROKE: Blaž, Jan, David, Grega, Maša, Ivana, Maks … so glavni junaki šmarničnih zgodb DROBNI KORAKI VELIKIH JUNAKOV, ki se iz šole in domačega sveta selijo na igrišče in v župnijo kot družino družin. Njihova mlada iskanja in zvedava spraševanja o svetu, Bogu in tistem, kar je vredno tudi akcije »biti priden cel dan«, potrpežljivo in navdušeno spremlja ter spodbuja kaplan Miha. Skupaj sproščeno odkrivajo, kaj pomeni biti kristjan, »da verjameš, da Bog je in da imaš rad Jezusa«, kot pravita Maša in Grega.
ZA ODRASLE: Šmarnično branje BOGASTVO UBOŠTVA pa nas v letu posvečenega življenja vodi v svet poklicanosti k uresničevanju življenjskega načrta znotraj različnih redovnih skupnosti v Cerkvi na Slovenskem. Pripovedi posameznikov o odgovoru na Božji klic in konkretnem uresničevanju poslanstva na različnih področjih oznanjevanja nam kažejo Božjo izvirnost, ki nagovarja in prekvaša tudi sodobni svet.

To nedeljo, 3.5. ob 20. uri, bo KONCERT pesmi skladatelja Ola Gjeilo.

V ponedeljek, 4. 5., bo ob 20. uri je PRVA SEJA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA v novem sestavu.

V sredo, 6. 5., po večerni sv. maši je redno mesečno SREČANJE SODELAVCEV ŽUPNIJSKE KARITAS.

V četrtek, 7. maja ob 19. uri, je SV. MAŠA ZA OZDRAVLJENJE DRUŽINSKEGA DEBLA. Po njej sledijo molitve.

FESTIVAL DRUŽIN bomo imeli prihodnjo nedeljo, 10. maja. Družine še posebej lepo vabljene k maši ob 10. uri, po njej pa na naš samostanski vrt, kjer bo program, kot zahvala za starše in seveda piknik druženje.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina, Ognjišče in še kaj.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 9. maja 2015, so na vrsti župljani iz Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križ in Velikega Slatnika.

PRVOMAJSKO ROMANJE V FRANČIŠKOVO MESTO ASSISI je zelo lepo uspelo. Tri četrtine romarjev je prvič obiskalo to umbrijsko mesto; med romarji je bilo kar 12 otrok.
Nekaj dni pred našim odhodom je izšel novi Romarski vodnik po Frančiškovih krajih. Lahko ga dobite tudi v naši župnijski pisarni.

»PO MARIJI PODARJENE MILOSTI« je naslov knjige, ki je izšla ob 60. obletnici posvetitve obnovljenega oltarja v kapeli Marije Pomagaj na Brezjah (8.12.1954). V njej je 200 pričevanj za 200 let milostne podobe Marije Pomagaj (1814-2014). Skoraj 400 strani bogato knjigo tudi lahko dobite v naši župnijski pisarni.

ŠMARNIČNO ROMANJE bo letos v soboto, 6. junija. Odpeljali se bomo na Bled, kjer bo najprej sv. maša v župnijski cerkvi sv. Martina nato pa se bomo s pletnami odpeljali na otok. Prispevek za romanje je 15€ za odraslo osebo, za otroke pa 10€. Prijave že zbiramo v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.