OZNANILA za 6. velikonočno nedeljo, 1.5.2016

OZNANILA v PDF

MAJ = MARIJA
Ena od najbolj znanih Marijinih šmarničnih pesmi nam v predzadnji kitici govori:

Že šmarnice bele cveto
in vrtnice venec pleto,
da krasnega maja,
se slava obhaja
cvetici Mariji lepo,
cvetici Mariji lepo.

Z današnjo nedeljo, ki je hkrati tudi 1. maj, vstopamo v Marijin mesec. Sicer so nam zadnji dnevi minulega meseca aprila prej kot o pomadi spregovorili o »starki zimi«, … kakorkoli, maj se pričenja in z njim pobožnost šmarnic. Preko njih bomo po Mariji častili Boga in se skušali sami odpreti Božjemu nagovoru, tako kot Marija. Vabljeni, da se radi udeležujete teh pobožnosti, bodisi na podružnicah, kjer boste prisluhnili razmišljanju in zmolili Marijine litanije, bodisi v župnijski cerkvi, kjer so »šmarnice« združene z mašo. Res pa je tudi, da bo v mesecu maju vsak teden kakšna maša tudi na kateri izmed podružnic. Dopoldan ob 8. uri bomo v župnijski cerkvi pri mašah premišljevali ob šmarničnih razmišljanjih, ki jih je napisal dr. Jože Urbanija in imajo naslov Ljubim te Terezija – govorile bodo o »Mali cvetki«, Tereziji Deteta Jezusa, eni izmed najbolj priljubljenih svetnic. Zvečer ob 19. uri pa bodo pri maši šmarnice za otroke, ki jih je napisal duhovnik Aco Jerant in nosijo naslov: Pater, ki je videl Jezusa.
Na podružnicah bodo šmarnice, kot je bilo že objavljeno: v Gotni vasi in na Potovem Vrhu ob 19.00, v Smolenji vasi in na Velikem Slatniku pa ob 19.30.
Radi, torej častimo Marijo in se po njej bližajmo Bogu.

HVALA vsem, ki ste danes ali pa boste še prihodnjo nedeljo, 8. 5. pri mašah DAROVALI ZA POTREBE naše cerkve in samostana. Prihodnjo nedeljo bo pogostitev po dopoldanskih sv. mašah.

PROŠNJI DNEVI bodo pri nas zaznamovani z molitvijo litanij vseh svetnikov v ponedeljek, torek in sredo po jutranji sv. maši.

GOSPODOV VNEBOHOD – slovesni praznik obhajamo na četrtek, 5. 5., ki je deloven dan. Sveti maši bosta ob 8. in 19. uri. Na VELIKEM SLATNIKU je ob 19.30 USTANOVNA SV. MAŠA – lepo povabljeni! Po maši bomo predstavili načrt obnove notranjosti podružne cerkve.

FESTIVAL DRUŽIN v naši župniji je letos na drugo nedeljo v maju, 8. 5. po sv. maši ob 10. uri. Sveto mašo oblikujejo zakonski pari, prepevajo pa otroci in mladi. Po maši se vsi združimo na samostanskem vrtu, kjer je pripravljen poseben program za naše starše in tudi stare starše. Vsi lepo povabljeni.

STATISTIKA ZA MESEC MAREC IN APRIL
KRSTI: Larisa Smrke, Žiga Šepec, Matic Skušek, Žiga Jerman in Miha Vid Markovič.
POGREBI: Jože Mišjak (63), Milovan Dimitrič (65), Danica Bračika (90), Marija Magdalena Kastelec (81), Teja Gašperšič (19), Jože Pavlin (86), Marija Kos (88) in Anton Vovko (79).

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec maj in tudi druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
7. 5.: Ragovo in Krka.

VEROUK po urniku nadaljujemo v torek, 3. 5.

STARŠI PRVOOBHAJANCEV imajo srečanje v četrtek, 5. 5. ob 10. uri v Lenartovi dvorani ali zvečer ob 18. uri v Frančiškovi dvorani. Pogovor bo tekel o bližajočem se prvem obhajilu 22. 5. ter sodelovanju pri njem.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA
Vsi trije dnevi nas vabijo k molitvi pred Najsvetejšim (pol ure pred večerno sv. mašo ob 18.30) in prejemu zakramentov. V četrtek molimo za duhovne poklice, v petek zadoščujemo za lastne grehe in grehe vsega sveta ter v soboto, molimo za stanovitnost v dobrem in osebno svetost.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika – še so prosta mesta. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA ŽENSKE
V letošnjem letu se bomo prvič odpravili tudi na stanovsko romanje za ŽENSKE. V soboto, 28. 5., se bomo odpeljali na Štajersko, kjer se bomo srečali z Marijo na Ptujski Gori in v Mariboru. Ogledali si bomo tudi materno hišo šolskih sester in še kaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.