OZNANILA za 5. velikonočno nedeljo, 24.4.2016

OZNANILA v PDF

ZADNJI TEDEN APRILA IN DRUGA POLOVICA VELIKONOČNEGA ČASA
Pred mesecem dni smo obhajali Veliko noč in že vstopamo v drugo polovico enega najbolj radostnih cerkvenih časov. Božja beseda ob nedeljah nam v velikonočnem času govori o prvi Cerkvi, ki je živela vstajenjsko vero; govori pa tudi o Vstalem Jezusu, ki opogumlja apostole in po njih vse nas. Danes so Jezusove besede tiste, ki naj nas spremljajo v tem zadnjem tednu meseca aprila: »Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste imeli ljubezen med seboj« (Jn 13,34-35).

binkostiZa nami je slovesnost podelitve ZAKRAMENTA SV. BIRME. V soboto, 23. 4., ko je 44 mladostnikov 9. razreda pristopilo pred birmovalca prelata g. BOŽIDARJA METELKA. Iskrena hvala vsem animatorjem: IRENI (animatorka je bila že deseto leto), ERVINU, MARINKI, NEVENKI, STANKI in ANKI ter seveda katehetu br. Janezu. Nenazadnje hvala tudi staršem in botrom za zgled in podporo. Molimo in prosimo, da bo vsejano seme vseh sejalcev obrodilo sadove v prejemnikih darov Svetega Duha.

SPET KLIČE NAS VENČANI MAJ – letos se prične Marijin mesec prihodnjo nedeljo, 1. maja. Ta dan pričnemo tudi ŠMARNICE, tudi na naših podružnicah, kjer se zbirajo mnogi pridni »šmarničarji«.
VABLJENI, da se jim pridružite:
– Gotna vas ob 19.00,
– Smolenja vas 19.30,
– Potov Vrh ob 19.00 in
– Veliki Slatnik 19.30.
Otroci bodo prebirali knjigo: PATER, KI JE VIDEL JEZUSA, ki jo je napisal duhovnik Aco Jerant.

PRVA NEDELJA V MESECU je tokrat 1. maja. Pogostitev po dopoldanskih mašah je prestavljena na 8.5. Takrat bomo imeli po 10. maši tudi tradicionalni FESTIVAL DRUŽIN. Vabimo k darežljivost pri namenski nabirki za poplačilo stroškov obnove sistema ogrevanja v cerkvi in samostanu. Bog povrni!

POMAGAJMO PREŽIVETI – akcija Slovenske karitas. V zadnjih letih stiske v Sloveniji dobivajo drugačen obraz. V številnih gospodinjstvih se poglablja vsakovrstno ter dolgotrajno pomanjkanje materialnih dobrin. K temu se pridružujejo še slabi bivalni pogoji in bolezni, ki so vzrok ali posledica revščine.
Karitas je v lanskem letu z vašo pomočjo pomagala 12.632 osebam pri plačilu najnujnejših položnic, prostovoljci pa so ogroženim gospodinjstvom razdelili 2.669 ton hrane.
Pomagate lahko tudi letos, zato so na policah ob izhodu plačilni nalogi, preko katerih lahko nakažete svoj dar na Karitas. Naj leto usmiljenja napolni vaša srca z usmiljenjem do vseh ubogih in pomoči potrebnih!

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, aprilsko Ognjišče, Božje okolje, Beseda med nami, Misijonska obzorja in tudi druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
30. 4.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

VEROUK IN PRVOMAJSKE POČITNICE
Pred nami so spet počitnice. Verouk bo potekal normalno v ponedeljek, 25.4., in torek, 26.4. Potem so počitnice do vključno ponedeljka, 2.5. Pri verouku se dobimo spet v torek, 3.5. Naj vsem ta prvomajsko-praznični oddih pomaga, da bomo uspešni ob zaključku letošnjega šolskega in veroučnega leta.

SloFolk
V Novem mestu že dvanajsto leto poteka folklorni festival SloFolk. Letos se bodo predstavile folklorne skupine iz Bosne in Hercegovine, Poljske in Romunije ter domača folklorna skupina Kres. Lepo vabljeni na večerno prireditev v Kulturni center Janeza Trdine, v petek, 29.4., ob 19. uri.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika – še so prosta mesta. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA ŽENSKE
V letošnjem letu se bomo prvič odpravili tudi na stanovsko romanje za ŽENSKE. V soboto, 28. 5., se bomo odpeljali na Štajersko, kjer se bomo srečali z Marijo na Ptujski Gori in v Mariboru. Ogledali si bomo tudi materno hišo šolskih sester in še kaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.