OZNANILA za 7. velikonočno nedeljo, 8.5.2016

OZNANILA v PDF

SVETI DUH, PRIDI NA NAŠE DRUŽINE
V petek, 6. 5., dan po Gospodovem vnebohodu, smo vstopili v binkoštno devetdnevnico, ko smo kot člani Cerkve povabljeni, da vsak dan osebno in skupaj iskreno molimo: Pridi Sveti Duh in prenovi obličje zemlje. Potrebujemo Duha, ki nas razsvetljuje, Duha, ki nas poučuje, Duha, ki daje moč in tudi Duha, ki nam da spoznanje, kaj je prav in kaj ni. Brez Svetega Duha pač kot kristjani težko duhovno živimo in rastemo v svetosti.
Danes, na 7. velikonočno nedeljo pa v Cerkvi v Sloveniji pričenjamo obhajanje TEDNA DRUŽINE pod naslovom DRUŽINA – TUKAJ JE USMILJENJE DOMA. Da ta teden obhajamo pred binkoštimi je naše škofe nagovorilo prekrivanje običajnega termina tedna družine (od praznika sv. Jožefa do praznika Gospodovega oznanjenja Mariji) z velikonočnimi prazniki. Hkrati pa se letos časovno ujema binkoštni praznik in svetovni dan družine, to je 15. maj. Tako bomo poleg šmarničnega dogajanja pri mašah dodali še misel ali prošnjo za naše družine, da jih resnično Sveti Duh prenovi in poživi.

Današnji župnijski FESTIVAL DRUŽIN tako lepo sovpada s tednom družine. Hvala našim otrokom in katehistinji Gabi za program namenjen našim staršem; hvala tudi otroškemu zborčku, družinam in drugim posameznikom, ki so dejavno sodelovali.

HVALA za darove, ki ste jih namenili za kristjane v Ukrajini; nabralo se je preko 1.400€. Hvala tudi za današnje darove pri nabirki, ki je namenjena za potrebe samostana in cerkve.

Na VELIKEM SLATNIKU smo se s predstavniki vaščanov dogovorili, da gremo v obnovo notranjščine cerkve. Naš prvi cilj je, da se do praznika sv. Antona Puščavnika, 17. 1., uredi nov strop in odstrani omet, kjer je načet od vlage.

V SPOMIN …
Na tem mestu pa bi se radi Bogu zahvali za dva župljana, ki sta veliko dobrega storila za našo skupnost in sta se v minulih tednih poslovila iz tega sveta: gospod JOŽE PAVLIN iz Gotne vasi, ki je bil reden obiskovalec bogoslužja; predvsem pa je bil več desetletij skrbni ključar gotenske cerkvice. Drugi faran pa je gospod ANTON VOVKO iz Janšč nad Velikim Slatnikom, ki je s svojo pridnostjo in skromnostjo ter delavnostjo kot zidar veliko dobrega storil v našem samostanu in podružnih cerkvah ter po mnogih hišah naše župnije. Obeh se s hvaležnostjo spominjamo in zanju molimo.

V petek, 10.6.2016, bo po večerni sv. maši v našo cerkev pršel KIP FATIMSKE MARIJE. Sprejeli ga bomo z molitveno uro, od njega pa se bomo poslovili naslednji dan po jutranji sv. maši, ko bomo kip pospremili v dvorano Leona Štuklja, kjer bo potekala slovesnost ob 10-letnici novomeške škofije.

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec maj in tudi druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
14. 5.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

SREČANJE ČLANOV ŽPS bo v ponedeljek, 9. 5. ob 20. uri v Lenartovi dvorani.

RAZPOROČENI imajo svoje mesečno srečanje v sredo, 11. 5. ob 20. uri.

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v četrtek, 12. 5. ob 19. uri; po njej sledijo molitve nad posamezniki.

PRVA POROKA v naši župniji v tem letu bo v soboto, 14. 5. Poročita se Klemen Kestnar in Tjaša Cesar, naša dolgoletna župljana. Obema iz srca čestitamo in kličemo po naših molitvah na njun zakon obilo Božjega blagoslova. V današnjem času stopiti v zakon, pomeni najti dovolj poguma in vere pa tudi zaupanja, da bo šlo z Božjo pomočjo.

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika – še so prosta mesta. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.
ODHOD je ob 7. uri iz Kandije, ob 6.35 pa iz Velike Slatnika; avtobus bo peljal čez Križe in Potov Vrh do mesta…

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA ŽENSKE
V letošnjem letu se bomo prvič odpravili tudi na stanovsko romanje za ŽENSKE. V soboto, 28. 5., se bomo odpeljali na Štajersko, kjer se bomo srečali z Marijo na Ptujski Gori in v Mariboru. Ogledali si bomo tudi materno hišo šolskih sester in še kaj. Cena romanja s kosilom je 24 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.