OZNANILA za 4. nedeljo med letom, 26.4.2015

OZNANILA v PDF

Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka!
Na današnjo NEDELJO DUHOVNIH POKLICEV se Bogu zahvaljujemo za duhovnike, redovnike in redovnice ter vse misijonarje in ne nazadnje za katehistinje in katehiste. Iskrena prošnja se izliva po naših molitvah pred Boga, da vseh prej naštetih ne bi zmanjkalo. Da bi tudi iz naše srede Gospod obudil duhovne poklice.
Tudi biti član Župnijskega pastoralnega sveta ali služiti kot cerkveni ključar pomeni opravljati duhovni poklic.
Na tem mestu se Bogu zahvaljujemo za novi Župnijski pastoralni svet, ki ga sestavljajo: Jerca Božič Kranjec, Drago Cerovšek, Marija Cimermančič, Rozalija Drenik, Stanka Drenik, Milena Hren, Johanes Hans Jaklitsch, Milan Košmerl, Andrejka Kramar, Matej Kvas, Marija Klobčar, Roman Mihalič, Robert Miklič, Ema Molan, Helena Molan, Irena Novak, Gabi Novina, Ana Retelj, Rafael Plantan, Ivan Staniša, Ervin Struna, Ludvik Vidmar, Miha Vrbinc in Suzana Žura. Iz prejšnjega sestava je 9 članov, 15 pa je novih članov. Naj jih Gospod razsvetljuje po Svetem Duhu pri njihovem poslanstvu.
Na podružnici na Velikem Slatniku je letos prišlo tudi do menjave službe mežnarja oz. ključarja. Družina Košmerl, ki je opravljala službo ključarjev več kot 40 let, se je službi odpovedala. Zakoncema Antonu in Mariji Košmerl ter njunemu sinu g. Milanu se iz srca zahvaljujemo za njihovo nesebično služenje. Na njihovo mesto bodo vstopili trije novi: Jože Mežnar, ki bo imel ključ od cerkve ter dva pomočnika: Metoda Jermana in Davida Vodopivca.

Pred nami je mesec maj, ko bomo obhajali šmarnično pobožnost – ŠMARNICE. Pri jutranjih mašah bomo prebirali šmarnice za odrasle, zvečer pa za otroke. Kot je v navadi, bodo šmarnice tudi po podružnicah:
– Gotna vas ob 19.00,
– Smolenja vas 19.30,
– Potov Vrh ob 19.00 in
– Veliki Slatnik 19.30.

V ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, 30.4. ob 18.30 vabljeni k molitvi pred Najsvetejšim za nove duhovne poklice. K molitvi in prejemu vabljeni tudi na PRVI PETEK in PRVO SOBOTO.

V nedeljo, 3.5. ob 20. uri, bo KONCERT pesmi skladatelja Ola Gjeilo.

FESTIVAL DRUŽIN bomo imeli v nedeljo, 10. maja, po sv. maši ob 10. uri.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina in Ognjišče za mesec maj, Božje okolje in Beseda med nami.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 18. aprila 2015, so na vrsti župljani iz Kandije in Grma. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu, da bo delo hitro in dobro opravljeno.

PRVOMAJSKE POČITNICE
Skupina romarjev je odšla na prvomajsko župnijsko romanje v Assisi.
Otroci imajo veroučne počitnice; verouk se prične ponovno 4. maja po urniku.

NAROČILO SV. MAŠ
V pisarni lahko po vsaki sveti maši naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Na zadnjo nedeljo v mesecu začnemo sprejemati za naslednji mesec – sedaj za mesec JUNIJ.

STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH
bo v soboto, 23. maja. Poromali bomo v Laško in Teharje. Najprej bomo imeli sv. mašo v župnijski cerkvi v Laškem, nato pa bomo šli na ogled pivovarne Laško in degustacijo piv s kosilom. Popoldan pa nas čaka še postanek v Teharjah in ogled spominskega parka. Polnimo že 2. avtobus. Prijavite se v pisarni!

PRVA NEDELJA V MESECU MAJU
je 3. maja. Nabirka pri mašah bo za potrebe samostana in cerkve. Večja načrtovana dela so za nami. Pred cerkvijo smo uredili dotrajane zelenice, ki so bile poškodovane pri obnovi. Intenzivno pa se pripravljamo tudi na večjo obnovo podružne cerkve na Potovem Vrhu. Hvala za Vaše darove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.