OZNANILA za 4. velikonočno nedeljo, 17.4.2016

OZNANILA v PDF

SLEDITI DOBREMU PASTIRJU, KI POZNA SVOJE OVCE

Vsakoletno praznovanje NEDELJE DOBREGA PASTIRJA nas spomni na dejstvo, da nas Pastir pozna in to po imenu. Kliče nas in vodi, želi da mu sledimo. Ne samo tisti, ki so poklicani v duhovništvo ali redovništvo, ampak vsi kristjani naj bi sledili Jezusu, Dobremu pastirju. Današnje praznovanje obletnic poroke v naši župniji, pokaže tudi na to, da sta dva v zakonu povabljena, da skupaj hodita za Kristusom, ki ju je združil v eno. Iskrene čestitke vsem jubilantom. Poleg molitve za duhovnike, dodajmo še molitev za dobre zakonce, očete in matere ter posledično dobre družine, ki bodo rodile in vzgojile duhovni poklic med svojimi otroki.

Radio Ognjišče ob 25-letnici slovenske samostojnosti pripravlja niz okroglih miz oz. JAVNIH RADIJSKIH ODDAJ, na katerih bodo s pomočjo nekaterih ministrov osamosvojitvene vlade, poslancev in posameznikov, ki so bili takrat aktivni, spregovorili o nastajanju naše države.
Vabimo vas, da se pridružite na okrogli mizi, ki bo v petek, 22. aprila 2016 ob 19. uri v Zavodu Friderika I. Barage v Novem mestu. Med gosti bodo predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle, takratna ministra za znanost in tehnologijo ter za promet in zveze Peter Tancig in Igor Umek, poslanec prvega sklica Marjan Dvornik in urednik katoliškega tednika Družina v času osamosvajanja Janez Gril.

V petek, 15. aprila, bo ob 19.00 v župnijski cerkvi Sveti Križ – Podbočje, drugič izveden TE DEUM Aleša Makovca, ki je bil napisan ob 10-letnici novomeške škofije. Prepeva Vokalna akademija Jurij Slatkonja ob spremljavi orkestra in solistke Irene Yebuah Tiran.

V soboto, 23. aprila, bo ŠKOFIJSKO SREČANJE MLADIH v Zavodu Friderika I. Baraga v Šmihelu pri Novem mestu. Program se začne ob 9.15 s pričevanji gostov. Del dopoldneva bodo preživeli mladi ločeno na starostne skupine. Ob 12.30 bo molitev in priložnost za sveto spoved in ob 13.00 sveta maša z g. škofom. Po maši sledi koncert duhovno ritmične glasbe. Vabljeni vsi mladi, tudi če niste vključeni v nobeno skupino.

NABIRKA ZA UKRAJINO: Papež Frančišek je na nedeljo Božjega usmiljenja evropske katoličane povabil h konkretnim delom usmiljenja za uboge, odvisnike, bolnike … Določil je, naj bomo med drugim apostoli za vse žrtve vojne in begunce v Ukrajini. Zato ste povabljeni, tudi po naročilu našega škofa Andreja, da v nedeljo, 24. aprila 2016, darujete svoje denarne darove pri maši v ta namen. Papež Frančišek upa, da bi nabirka prispevala k miru in spoštovanju ter olajšala velike stiske predvsem starejših in otrok v Ukrajini.

VERSKI TISK: na voljo je nova Družina, aprilsko Ognjišče (ostaja veliko izvodov!) in še druga verska literatura …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
23. 4. – Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

ROMANJE V NOVOMEŠKO STOLNICO
Danes, na nedeljo, 17. aprila, bo svetoletno romanje učiteljev, vzgojiteljev, katehistov in pedagoških delavcev v novomeško stolnico. Ob 14.30 bo ogled filma ob 10-letnici škofije, nato molitev z možnostjo za spoved, ob 16.00 škofova maša in nato srečanje ob prigrizku in pogovor s škofom.

BIRMANSKA DEVETDNEVNICA poteka vse do petka 22. 4. V torek, 19.4., se bo ob 18. uri srečal z birmanci birmovalec prelat Božidar Metelko, generalni vikar novomeške škofije. GENERALKA pred sv. birmo bo v petek, po večerni maši, SLOVESNOST SV. BIRME pa v soboto, 23. 4. ob 15. uri. Vseh birmancev je 44. Letos bodo prvič v enotnih rdečih oblačilih.

NOČ KNJIGE V KLOŠTRU
Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga obhajamo vsako leto 23. aprila, bomo v naši frančiškanski knjižnici letos obeležili t.i. NOČ KNJIGE. Na predvečer svetovnega dne, 22. 4. 2016, si bomo od 21. ure do polnoči v naši starodavni knjižnici ogledali in prebirali knjige, ki so tako in drugače zaznamovale naš narod in kulturo. Pridi in preberi!

STANOVSKO SVETOLETNO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Ker smo v svetem letu je načrtovana romarska maša v svetoletni cerkvi v Petrovčah. Po maši se odpeljemo v Velenje, kjer bo najprej ogled Muzeja premogovnika; po ogledu še kosilo in še kaj. CENA s prevozom, vstopnico in kosilom je 32 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.