OZNANILA za 5. velikonočno nedeljo, 18.5.2014

prstana

Danes bomo pri pol dvanajsti maši obhajali ZAKONSKE JUBILEJE.

Prihodnjo soboto, 24. maja, po večerni maši ob 19. uri bo imela organistka Snežka Podpečan ORGELSKI KONCERT Bachove glasbe. Lepo povabljeni.

Prihodnjo nedeljo po maši ob 10. uri je FESTIVAL DRUŽIN na našem samostanskem vrtu. Pri sv. maši bodo sodelovali zakonci, otroci in mladi. Družine, lepo povabljene. Priporočamo se za pecivo.

V župnijski pisarni zbiramo prijave za ROMANJE NA BREZJE, prihodnjo soboto 24. maja. Cena prevoza je 10 €, kosilo je iz popotne torbe, odhod pa ob 7. 30 v z avtobusne postaje pri kandijskem – starem mostu.
Prav tako se prijavite za ŠMARNIČNI IZLET v soboto, 31. maja. Cena prevoza je 12 €.

V torek, 27. maja 2014, praznujemo god mučenca bl. Alojzija Grozdeta. Osrednje praznovanje njegovega godu bo v nedeljo, 25. maja, v romarskem središču novomeške škofije na Zaplazu, kjer so shranjene njegove relikvije. Slovesno sveto mašo ob 16. uri bo ob somaševanju škofov in duhovnikov vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Pri maši nas bo nagovoril celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Po sveti maši bo pred izpostavljenimi relikvijami v Grozdetovi kapeli molitev za kanonizacijo in litanije bl. Alojzija Grozdeta. Pri maši bo prepeval mešani pevski zbor iz župnije Zagradec.
Ob 15. uri bo v cerkvi pred sveto mašo potekala molitvena ura, ki jo pripravljajo člani ŽPS novomeške škofije. Člani ŽPS ste posebej vabljeni na to praznovanje, saj bo to praznovanje obenem tudi letošnje srečanje članov ŽPS za novomeško škofijo, ko se bomo skupaj priporočili priprošnji bl. Alojzija Grozdeta, aktivnega laika. Lepo povabljeni!

Pri izhodu si vzemite novo Družino, še je nekaj starih tiskanih oznanil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.