OZNANILA za 6. velikonočno nedeljo, 25.5.2014

Family

Z MARIJO SKOZI POČITNICE

Mesec maj se izteka in s tem ŠMARNICE. Hvala vsem za sodelovanje, še posebej vsem, ki ste organizirali šmarnice po podružnicah: v Smolenji vasi, na Potovem Vrhu, na Velikem Slatniku in v Gotni vasi. Dogajanje je bilo mnogo bolj živo, kot v župnijski cerkvi. Naj nam Mati Marija pomaga s svojo priprošnjo pogumno hoditi skozi počitniške dni, ki so pred nami.

Danes po 10. maši imamo FESTIVAL DRUŽIN. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi tega festivala: s. Marjeti in dramski skupini za odigrano igro, otroškemu zboru pod vodstvo Romane Križman ter drugim solistom, ki so oblikovali program po sv. maši. Festival je namenjen vsem, ki čutimo pomen in potrebnost družine za vzgojo in razvoj človeka. Ob tem se Bogu zahvaljujemo za naše starše, matere in očete, pa tudi za dedke in babice. Brez slednjih bi marsikdaj bilo mlajšim staršem mnogo težje, saj jim stari starši veliko pomagajo pri varovanju in vzgoji otrok. Hvala tudi vem, ki s poskrbeli za pecivo in pogostitev. Ne smemo pozabiti na našo vztrajno in požrtvovalno mamo, kuharico Hildo Tisovic, ki ob vseh župnijskih dogodkih materinsko razdaja svoje srce.

Počasi zaključujemo VELIKONOČNO DOBO. V četrtek, 29. maja, 40 dni po veliki noči, je GOSPODOV VNEBOHOD. Sv. maše bodo ob 8. in 19. uri, na Velikem Slatniku pa bo USTANOVNA MAŠA ob 19.30.
Takrat pričenjamo BINKOŠTNO DEVETDNEVNICO. Vsak dan bomo pri maši prepevali Pridi Sveti Duh. Velikonočni čas pa bomo zaključili s praznikom BINKOŠTI v nedeljo, 8. junija.

Prihodnjo nedeljo, 1. junija zaključujemo VEROUČNO LETO. Pri 10. maši bodo sodelovali otroci in mladi, po maši pa bo podelitev spričeval veroučencem.

V ponedeljek, 2. junija, pri večerni maši, bo ob 2. obletnici smrti p. Felicijana Pevca OFM, BLAGOSLOV SPOMINSKE PLOŠČE v Karmelski kapeli, kjer je pokopan v kripti.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET bo imel svojo zadnje srečanje v tem katehetskem letu v ponedeljek, 2. junija ob 20. uri. Sodelavci župnijske Karitas pa se dobijo v sredo, 4 junija po večerni maši v Lenartovi dvorani.

Meseca maj in junij sta zaznamovana tudi z romanji in pikniki. Bogu hvala za zelo lepo in doživeto MOŠKO STANOVSKO ROMANJE v Hrastovlje, na Markovec in Slovensko Istro. Včeraj, 24. maja je skupinica poromala na BREZJE. Prihodnjo soboto, 31. maja ob 7.30 pa je ŠMARNIČNO ROMANJE pridnih šmarničarjev in drugih na Sveto Goro. Še so prosta mesta, zato se čim prej prijavite; cena prevoza je 12€. Začenjamo pa zbirati prijave za ROMANJE SODELAVCEV ŽUPNIJSKE KARITAS in tudi vseh, ki redno čistijo in krasijo našo cerkev. Romanje bo v sredo, 18. junija.

ZAKONSKE SKUPINE, ki jih je v naši župniji pet, bodo imele zaključno piknik srečanje pri Novi Štifti na Dolenjskem v soboto, 7. junija. Druženje bomo pričeli ob 11. uri s sv. mašo.

V soboto, 7. junija po večerni maši ob 19. uri, ste vabljeni na UMETNIŠKI DOGODEK: V začetku je bila beseda Jn 1,1, ki ga bo izvedel dramski igralec in režiser Zoran A. More.

V četrtek, 19. junija je slovesni in zapovedani praznik SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO. Sv. maše bodo ob 8., 10. in ob 19. uri. V nedeljo, 22. junija, pa bo TELOVSKA PROCESIJA po sv. maši ob 8.30 uri. Vabljeni k procesiji tudi tisti, ki hodite k sv. maši ob 10. uri. Bandera in nebo nosijo fantje in možje iz naselij Krka in Ragovo.

V petek, 27. junija obhajamo slovesni praznik SRCA JEZUSOVEGA. Z udeležbo pri sv. maši ob 8. ali 19. uri povabljeni, da se zahvalite za usmiljeno Božjo ljubezen.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 31. maja vršijo župljani iz naselij Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva in v soboto, 7. junija Kandija in Grm. Dobrodošle so rože iz domačega vrta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.