OZNANILA za 4. velikonočno nedeljo, 11.5.2014

dobri_pastir_pmir

SPET KLIČE NAS VENČANI MAJ … Najlepši mesec, kot radi govorimo za mesec maj, se počasi preveša v drugo polovico. Pobožnost šmarnic poteka po vseh podružnicah in tudi v župnijski cerkvi. Naj nam vsem pobožnost do Marije pomaga okrepiti osebno vero, ki bo tako postajala bolj misijonska, kot nam vedno znova na srce polaga naš papež Frančišek.

SLOVESNOST PRVEGA SV. OBHAJILA bo letos razveselila 38 prvoobhajancev (19 deklic in 19 dečkov) in posledično s tem njihove družine ter vso našo župnijo. Bogu hvala za željo in pripravljenost biti z Jezusom in sodelovati z Njegovo milostjo. Hvala staršem in animatorjem za sodelovanje pri pripravi slovesnosti.

MOŠKO STANOVSKO ROMANJE bo letos potekalo v soboto, 17. maja. Obiskali bomo Hrastovlje, Koper in slovensko Istro. Odhod avtobusa je iz postaje pri starem mostu (bivši Windišar!) ob 7. uri. Še sprejemamo prijave v župnijski pisarni, cena je 30 €.

ZAKONSKI JUBILANTI imajo letos zahvalno mašo v nedeljo, 18. maja, ob 11.30. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 12. maja.

SLOVENSKO NARODNO MARIJINO SVETIŠČE na Brezjah letos praznuje 200-letnico, od kar je Leopold Layer naslikal milostno podobo Marije Pomagaj. Mestne župnije iz Novega mesta ob tej priliki organiziramo romanje na to slovesnost v soboto, 24. maja. Odhod je iz avtobusne postaje pri starem mostu (bivši Windišar!) ob 7.30 uri. Cena prevoza je 10 €.

V soboto, 24. maja zvečer po maši ob 19. uri, bo ORGELSKI KONCERT Bachove glasbe, ki ga bo izvedla naša organista Snežka Podpečan. Prav lepo povabljeni.

FESTIVAL DRUŽIN bo letos 25. maja po sv. maši ob 10. uri. Najprej bo slovesna maša v naši cerkvi in nato kulturni ter družabni program na samostanskem vrtu. Priporočamo se za pecivo. Drage družine, pridite na druženje ter tako obogatite sebe in druge.

ŠMARNIČNI IZLET bo letos v soboto, 31. maja na Sveto Goro. Šmarničarji in vsi drugi, prav lepo povabljeni, da se prijavite v župnijski pisarni. Pridni šmarničarji se odpeljejo na izlet zastonj. HVALA vsem, ki po podružnicah organizirate in vodite šmarnično dogajanje. Res Vam Bog povrni z milostnimi darovi.

ŽUPNIJSKA KARITAS je lahko s pomočjo Radia Ognjišče in škofijske Karitas razveselila kar nekaj družin s paketi hrane, ki so bili napolnjeni ob akciji Radia Ognjišče »Dobro delo dobro dene«, ki je potekala v Mercator centru v Bršljinu v sredo, 23. aprila.

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA bo v nedeljo 1. junija ob 10. uri pri sv. maši. Po njej bodo veroučenci prejeli veroučna spričevala.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET bo imel svojo zadnjo sejo v tem pastoralnem letu v ponedeljek, 2. junija ob 20. uri v Lenartovem domu.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE cerkve vršijo v soboto, 17. maja, župljani iz naselij Ragovo in Krko, v soboto, 24. maja pa mladina.

Marija, Šmarnica,
kako si mila,
ko Sinček Ti v naročju spi sladko,
kako brezmejno spoprijateljila
sta se med Vama zemlja in nebo.

Bl. Lojze Grozde

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.