OZNANILA za 4. postno nedeljo, 6.3.2016

OZNANILA v PDF

USMILJENI OČE PRINAŠA VESELJE
4. postna nedelja nas vabi k VESELJU. Zakaj? Vstopamo v drugo polovico postnega časa, ni več daleč Velika noč in drugi razlog je današnji evangeljski odlomek. Bolj kot prilika o izgubljenem sinu je to prilika o usmiljenem očetu. Da je lahko oče usmiljen ali da njegovo usmiljenje deluje, je potrebno sinovo spreobrnjenje, odločitev, da se vrne nazaj domov. In ko se vrne, ga oče pričaka v vsem svojem usmiljenju ter mu pripravi veliko »veselico«. Obleka svobode in prostosti, veselje in ples, to so znamenja Božjega veselja nad grešnikom. Kdo izmed nas se še ni čutil svobodnega in veselega po dobri spovedi? Postni čas nas resnično vabi in kliče, da zahrepenimo po svobodi in veselju, da vse naredimo, kar je v naši moči, da se naše srce osvobodi okov greha in ranjenosti. Bog Oče nas čaka.
Papež Frančišek kliče: »Nikoli ni prepozno za spreobrnjenje. Nujno je, čas je!«

Danes popoldne bo s Potovega vrha do Velikega Slatnika potekal naš ŽUPNIJSKI KRIŽEV POT. Pridite!

Danes, v nedeljo, 6. marca, bo na Zaplazu potekal redni GROZDETOV MOLITVENI SHOD. Sveto mašo ob 15. uri bo daroval p. Ambrož Mušič OFM. Po maši sledijo še litanije in molitev za Grozdetovo kanonizacijo. Lepo povabljeni!

Lepo povabljeni k premišljevanju KRIŽEVEGA POTA ob 17.30, vsako nedeljo, torek in petek v postnem času. Ta torek, 8. 3., sodelujejo ZAKONSKE SKUPINE, v petek, 11. 3., pa 5. in 6. razred.

MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v četrtek, 10. marca ob 18. uri; po njej bodo molitve nad posamezniki. Lepo vabljeni.

Redno srečanje VERE IN LUČI bo v nedeljo, 13. 3. ob 14. uri v Lenartovi dvorani. Skupina prosi in vabi mlade in tudi tiste, ki že imate kakšno leto več, da se pridružite animatorjem, ki skrbijo za otroke in tudi pomagajo pri organizaciji samega srečanja.

Sv. maša ter srečanje ZA BOLNE IN OSTARELE bo na praznik sv. Jožefa v soboto, 19. marca ob 15. uri. Priporočamo se za pecivo.

STATISTIKA ZA JANUAR IN FEBRUAR
KRSTI: Anastazija VARDIN, Sara NOVAK, Natalija IVANČIČ, Naja GAŠPERŠIČ ŠKOBERNE, Valter LORGER in Tilen ZUPANČIČ.
Staršem in botrom otrok iskreno čestitamo z željo, da bi s svojo vero resnično svetili vsem krščenim.
UMRLI: Vlasta BOBIČ (53), Kristina ERŽEN (94), Tomislav BARTELJ (59), Ada COLNAR (81), Toni MESTNIK (50) in Marija KLEINDIENST (96).
Dobri Bog naj potolaži in opogumi vse, ki so izgubili svoje najdražje. Rajnim pa podeli večni mir v nebeški družbi.

VERSKI TISK: čaka vas nova Družina, Ognjišče za marec, Božje okolje in še marsikaj drugega: svetoletne knjižice so po 2 €.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
12. 3.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

TRŽNICA oz. IZMENJAVA OBLEK
Kaj je to? Skupina za karitativno dejavnost pri ŽPS pripravlja tržnico oz. izmenjavo oblek. To pomeni, da prineseš svoja oblačila in jih razstaviš, seveda pa si lahko pri drugih ponudnikih izbereš druga oblačila. To bo v soboto, 12. marca od 10. do 12. ure v Lenartovi dvorani.

BODIdoberDELAJdobro
V letu usmiljenja je Medškofijski odbor za mlade pripravil zloženko, kjer so za posamezen mesec predlagana dobra dela, ki bi naj jih delali kristjani glede na duhovna in telesna dela usmiljenja. Zloženka je primerna za vse generacije. Najdete jih na policah ob izhodu.

VELIKONOČNA PONUDBA VIZITK
Skupina »Ročna dela«, pod vodstvom Emi Poreber, je izdelala čudovite vizitke za bližajoče velikonočne praznike. Dobite jih danes po mašah v Lenartovi dvorani, čez teden pa v župnijski pisarni. Prostovoljni darovi so namenjeni za potrebe Župnijske karitas.

DUHOVNE VAJE ZA BIRMANCE
II. duhovni vikend za birmance, 43 veroučencev in veroučenk 9. razreda, bo od petka 11. do nedelje 13. marca, na Sveti Gori nad Gorico. Z njimi bo njihov katehet br. Janez in animatorji. Podprimo jih z molitvijo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.