OZNANILA za 3. postno nedeljo, 28.2.2016

OZNANILA v PDF

LETO USMILJENJA -SPREOBRNJENJE
3. postna nedelja nas po božji besedi resno vabi in kliče k SPREOBRNJENJU. Letošnji postni čas v Svetem letu usmiljenja je zato še toliko pomembnejši. Ne zamudimo priložnosti in vabila s strani papeža Frančiška, pa tudi naših škofov, ki so v svojem pismu za postni čas jasno spodbudili vse verne k resničnemu kesanju svojih grehov, pri čemer nam pomaga dobra spoved ali pa tudi duhovni pogovor. Priložnosti je veliko, samo vzeti si je potrebno čas. Vsa novomeška dekanija je povabljena, da napolni novomeško stolnico, ob SVETOLETNEM ROMANJU skozi sveta vrata v soboto, 5. 3. Poleg skesanosti in spovedi sta romanje in vhod skozi vrata pomembna elementa svetoletnega odpustka. Osebno se odločimo in na romarsko pot povabimo še druge. Dobimo se torej ob 9.30 na škofijskem dvorišču, od koder bo šla procesija skozi svetoletna vrata v stolnico, nato bomo molili križev pot, se udeležili sv. maše in si ogledali film o 10-letnici naše škofije. Vsi ste prisrčno dobrodošli na romanju!

Na zadnji seji Župnijskega pastoralnega sveta smo se precej časa pogovarjali o LITURGIČNIH LISTKIH, ki jih otroci dobijo za obisk sv. maše. Po pogovoru smo sklenil, da starše z otroki močno spodbujamo, da pridejo k sv. maši točno in se usedejo v cerkev, ker bodo tako lažje in bolj zavzeto spremljali samo dogajanje pri sv. maši. Žalostno je opazovati otroke, ki sami sedijo v križnem hodniku okrog Lurške kapele, med mašo klepetajo in se igrajo z telefoni, potem pa gredo k obhajilu in na koncu maše še po listek. Resnično je želja, da smo skupaj v cerkvi, spredaj so namreč klopi postavljene zaradi otrok. Listki se bodo odslej pri vseh mašah delili po zaključni pesmi v cerkvi pred oltarjem.

Lepo povabljeni k molitvi KRIŽEVEGA POTA ob 17.30, vsako nedeljo, torek in petek v postnem času. Ta torek, 1. 3., sodeluje SKUPINA PRENOVA V DUHU, v petek, 4. 3., pa 9. RAZRED – BIRMANCI.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE – KAJ JE TO? Namenjena je vsem, ki ste bili poročeni in ste se razšli. Skupina je zaprtega tipa; interesenti se bodo s strokovnjakom in duhovnikom dobivali enkrat mesečno. Skupina želi biti v pomoč ob premagovanju notranjih stisk. Prvo srečanje bo v torek, 1. 3. ob 19. uri.

PRVA NEDELJA v mesecu marcu, 6. 3., vabi k darežljivosti pri NAMENSKI NABIRKI za naš samostan in cerkev. Po dopoldanskih mašah ste toplo povabljeni v Lenartovo dvorano na druženje ob čaju, kavi in pecivu. Se priporočamo za kaj sladkega – hvala!

VERSKI TISK: čaka vas nova Družina, Ognjišče za marec in še marsikaj drugega: svetoletne knjižice in škofijski list Jagode naše pastorale, oboje je en izvod po 2 €.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
5. 3.: Ragovo in Krka.

SEJA ŽPS bo tokrat na zadnji ponedeljek v februarju, 29. 2., ko je prestopni dan. Dobimo se ob 19. uri v Lenartovi dvorani.

SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS imajo svoje redno mesečno srečanje v sredo, 2. 3., po večerni sv. maši. V soboto, 5.3., je občni zbor Škofijske Karitas v Šmihelu ob 9. uri. Kdor more, lepo povabljen.

ŽUPNIJSKI KRIŽEV POT bo letos na četrto postno nedeljo, 6. 3. Ob 15. uri se dobimo pri podružni cerkvi na Potovem Vrhu, od koder se bomo po cesti od postaje do postaje podali proti Velikemu Slatniku. Družine vabljene da sprejmete posamezno postajo. Javite se p. Krizostomu.

DUHOVNA OBNOVA ZA PRVOBHAJANCE – sobota, 5.3. Ker je ta dan tudi dekanijsko romanje v stolnico, se dobijo otroci v spremstvu vsaj enega od staršev ob 9.30 na Kapitlju. Skupaj, bomo vstopili v stolnico, zmolili križev pot in nato odšli še za eno uro v klošter v Lenartovo dvorano. Srečanja naj se udeležijo vsi prvoobhajanci v spremstvu staršev.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. POHITITE – na voljo sta samo še 2 prosti mesti. Drugi obrok boste plačali preko položnice, ki jo boste prejeli na dom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.