OZNANILA za 5. postno nedeljo, 13.3.2016

OZNANILA v PDF

TIHA NEDELJA
Poznamo izraz »tihi dnevi«, ko nekdo pomisli na spor, ki je nastal med zakoncema ali drugimi družinskimi člani in ni med njimi več pogovora. V odnos se naseli jeza, bes, žalost, maščevanje…Tiha nedelja pa nima v vsebini nobenega od naštetih čustev. Pred Velikim tednom je namreč prav, da se resnično umirimo, ozremo vase in po dobri spovedi ter morda povečani molitvi in branju ter premišljevanju Božje besede, približamo trpečemu Odrešeniku. Sveto pismo nam sporoča, da je bilo tako hudo, da ga niso mogli gledati – zato so po mnogih cerkvah zakriti križi ali celo vse podobe. Pri preroku Izaija beremo besede, ki jih moremo obrniti na Jezusa: »Pognal je kakor mladika pred njim, kakor korenika iz suhe zemlje. Ni imel podobe ne lepote, da bi ga hoteli videti, ne zunanjosti, da bi si ga želeli« (Iz 53,2).

OLJČNE VEJICE so tudi letos na voljo. Pripeljali so nam jih iz župnije Šmarje pri Kopru, kamor bomo tudi namenili darove, ki jih boste oddali v nabiralnik. Že v naprej hvala!

PAPEŠKA NEDELJA je od leta 2013, ko je bil za papeža izvoljen kardinal Jorge Mario Bergolio, na nedeljo okrog 13. marca. Letos datum izvolitve sovpada z Gospodovim dnem. Bogu smo resnično lahko hvaležni za pogumnega sv. očeta zato ga še naprej podpirajmo v molitvi in prošnjah za Svetega Duha.

Lepo povabljeni k molitvi KRIŽEVEGA POTA ob 17.30, vsako nedeljo, torek in petek v postnem času. Ta torek, 15. 3.: sodelujejo ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET, v petek, 18. 3., pa 8. RAZRED.

SPOVEDNI DAN – v okviru RADIJSKEGA MISIJONA bo v petek, 18. 3., v naši cerkvi ves dan možnost za prejem sv. spovedi – od 7. ure zjutraj do 19. ure zvečer. Izkoristite to priložnost, da ne bo zadnje teden pred prazniki predolgih vrst.

V petek, 18. 3 . ob 19.30 uri, je tudi SPOKORNO BOGOSLUŽJE ZA MLADE S SPOVEDJO – dragi mladi, izkoristite to lepo priliko za srečanje z usmiljenim Očetom.

Sv. maša ter SREČANJE ZA BOLNE IN OSTARELE bo v soboto, 19. marca, na praznik sv. Jožefa. Ob 14.30 bo v cerkvi priložnost za sv. spoved, ob 15h sledi sv. maša, med katero bomo podelili zakrament bolniškega maziljenja. Prejme ga lahko vsak, ki ga v zadnji polovici leta še ni prejel ali pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo. Omogočite to srečanje vsem, ki si želijo priti; če kdo potrebuje prevoz, naj sporoči župniku ali sodelavcem Župnijske karitas. Po maši sledi kratek program naših otrok in nato druženje v samostanski obednici. Priporočamo se za domače pecivo – HVALA!

Duhovniki smo za praznike pripravljeni priti na dom tudi k drugim BOLNIM IN OSTARELIM, h katerim ob prvih petkih redno ne hodimo. Sporočite nam!

VERSKI TISK: čaka vas nova Družina, Ognjišče za marec, Božje okolje, Brat Frančišek in še marsikaj drugega.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
19. 3.: Kandija in Grm.

RADIJSKI MISIJON – JEZUS, OBLIČJE BOŽJEGA USMILJENJA
Od 13. do 19. marca 2016 bo v programu Radia Ognjišče potekal 11. radijski misijon, ki ga bodo vodili papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa in slovenski bratje kapucini. VABLJENI K POSLUŠANJU!

PRAZNIK SV. JOŽEFA – 19.3.
Sv. maši sta ob 8. in 18. uri. Vabljeni! Letos zaradi Velikega tedna ne bo Tedna družine, ki je po navadi med 19. in 25. 3. Teden je prestavljen na dneve pred svetovnim dnem družine 15. majem. Vseeno iz srca voščimo materam in očetom s prošnjo in željo, da bi še naprej pogumno vršili svoje veliko poslanstvo.

VELIKONOČNA PONUDBA VIZITK
Skupina »Ročna dela«, pod vodstvom Emi Poreber, je izdelala čudovite vizitke za bližajoče velikonočne praznike. Dobite jih danes v našem hodniku, čez teden pa v župnijski pisarni. Prostovoljni darovi so namenjeni za potrebe Župnijske karitas.

PRVOMAJSKO ROMANJE na Slovaško in Madžarsko bo od 24. do 27. aprila. Avtobus je poln. Položnice za plačilo, kar je ostalo, dobite po pošti.

STANOVSKO ROMANJE ZA MOŠKE bo v soboto, 14. 5. Prijave pričnemo sprejemati po Veliki noči.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.