OZNANILA za 3. velikonočno nedeljo, 19.4.2015

OZNANILA v PDF

LEPO JE BITI S TEBOJ, JEZUS.
V tednu med 3. in 4. velikonočno nedeljo (od 19. do 26. 4.) obhajamo TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE. Letos pod naslovom Lepo je biti s teboj, Jezus. Po besedah svetega očeta Frančiška smo povabljeni, da se v letu posvečenega življenja v osebnih in skupnih molitvah Bogu zahvalimo za vse posvečene moške in ženske, redovnike in redovnice. Posvečeno življenje ni samo stvar poklicanih in posvečenih, temveč je dar vsej Cerkvi – zato je to tudi naša stvar. V naši župniji molimo za duhovne poklice pri vsaki maši z dodano prošnjo, na prve četrtke v mesecu in ob molitvenem križu po družinah. Goreče molimo, da se naša molitev izrazi v konkretnem poklicanem.
Zdaj že sveti papež Janez Pavel II. je takole molil k Mariji za nove duhovne poklice: “Razprostri svojo materinsko roko nad misijonarje, razkropljene po vsem svetu, nad redovnike in redovnice, ki strežejo starim, bolnim, invalidom in sirotam; nad vse, ki se trudijo s poučevanjem, nad vse člane svetnih ustanov, nad tiste, ki v klavzuri živijo iz vere in ljubezni ter molijo za rešenje sveta. AMEN!”

ZAKONSKIM JUBILANTOM – letos je prijavljenih 17 parov – ki se danes Bogu zahvaljujejo za skupna leta življenja v zakramentu sv. zakona pri sv. maši ob 11.30, iskreno čestitamo. Naj bo njihovo pričevanje spodbuda mnogim mladim za vstop v zakonsko življenje po Božji volji.

V četrtek, 16. 4., smo pričeli z BIRMANSKO DEVETDNEVNICO. V torek, 21. 4. bo ob 18. uri v cerkvi SREČANJE BIRMANCEV, STARŠEV IN BOTROV z birmovalcem, našim škofom Andrejem Glavanom; med mašo bo škof spovedoval, po maši pa se bo srečal tudi s člani NOVEGA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA in SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS.

SLOVESNOST BIRME bo v soboto, 25. 4. ob 15. uri. Iskrene čestitke birmancem, botrom in njihovim staršem z željo, da jih Sveti Duh zbliža s Cerkvijo in Bogom.

V nedeljo, 26. 4., bo pri župnijski sv. maši ob 8.30 slovesno razglašen in umeščen NOVI ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET.

Prav tako se v nedeljo, 26. 4., na ŽUPNIJSKO ROMANJE v Assisi podaja en avtobus romarjev.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina in Ognjišče za mesec april, Misijonska obzorja in še kaj.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 25. aprila 2015, so na vrsti župljani iz Malega Slatnika, Male in Velike Cikave, ter ulic: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu, da bo delo hitro in dobro opravljeno.

HVALA ZA DAROVE
– za župnije v Istri »za oljke« 802 €
– za Župnijsko karitas na Veliki četrtek 420 €
– za kristjane v Sv. deželi ob Božjem grobu 675 €
– za vse darove ob blagoslovih jedil in nabirkah ob praznikih
BOG POVRNI!

KARITAS
V sredo, 15. aprila po večerni sv. maši, je bil OBČNI ZBOR naše ŽUPNIJSKE KARITAS. Izvoljeno je bilo novo vodstvo: voditeljica je Milena Hren, zapisničarka Andreja Gorše in blagajničarka Štefka Mihalič. Vsem želimo veliko moči in iznajdljivosti pri karitativnem služenju.

OLEANDRI…
Če bi kdo želel manjši ali večji OLEANDER, ga lahko dobi v kloštru. Oglasite se pri p. Krizostomu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.