OZNANILA za 4. adventno nedeljo, 20.12.2015

OZNANILA v PDF

BOG SE NAS JE USMILIL IN POSLAL SVOJEGA SINA MED NAS
V SVETEM LETU USMILJENJA bomo praznovali praznik Gospodovega rojstva – BOŽIČ. Bog nas ne pusti samih, ampak nam pošlje svojega edinega Sina v podobi človeka – otroka. Ta Otrok je položen v jasli hleva. Ni položen v blišč lučk in prostor, kjer so navzoči razni vonji dišav. Vonj hleva in vse kar je v njem je podoba naše človeške grešnosti, pa tudi bednosti. Sami ne moremo stopiti iz smrdečega hleva, z Jezusom pa nam lahko in mora uspeti. Zato ga sprejmimo, še posebej Njegov blagoslov, ki ga ponesimo v naš svet.

Oznanilom je priložena priloga za družinsko bogoslužje 4. adventne nedelje.

DEŽURSTVO V SPOVEDNICI bo v dnevnih pred božičem (21.-24.12.) od 7.30 do 12h in od 14h do 18h. Ne čakajte na zadnje ure pred svetim večerom!

Bratje frančiškani iz kloštra v Novem mestu želimo vsem obiskovalcem naše cerkve, še posebej pa vsem sodelavcem v župniji ter dobrotnikom, da bi praznovali praznik Gospodovega rojstva v miru in razumevanju drug z drugim. Še posebej naj naše želje dosežejo vse bolne, trpeče in ostarele brate in sestre!

BOŽIČNI VEČER V KLOŠTRU (24.12.):
– BOŽIČNA VIGILIJA in ZAKLJUČEK DEVETDNEVNICE ob 18. uri;
– BOŽIČNA MAŠA ZA DRUŽINE ob 20.30; pri njej bo prepeval otroški in mladinski pevski zbor;
– SLOVESNA POLNOČNICA ob 00.00;
– POLNOČNICI NA PODRUŽNICAH: Smolenja vas in Veliki Slatnik (iz Potovega vrha je odhod ob 23. uri!)

GOSPODOVO ROJSTVO (25.12.)
Svete maše bodo kot ob nedeljah: 7h, 8.30 (poje župnijski zbor)., 10h (pojeta otroški in mladinski zbor) in 11.30 ter zvečer ob 18. uri. Ob 10h je tudi maša na podružnici Potov vrh.

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT FRANČIŠKANSKEGA KOMORNEGA ZBORA NA BOŽIČNI DAN ob 19.00. Prisrčno vabljeni!

ŠTEFANOVO (26. 12.) – sveti maši sta ob 8. in 18. uri.

NEDELJA SVETE DRUŽINE (27.12.) – pri vseh mašah bo BLAGOSLOV OTROK.

PRIJATELJI RADIA OGNJIŠČE – izšla je nova številka PRO, ki jo izdaja Radio Ognjišče. Pri izhodu vas čaka nekaj številk, vzemite si jih brezplačno. Veseli pa bodo, če boste postali novi podporni člani Radia Ognjišče. Vse podrobnosti so v reviji.

VERSKI TISK: Ob izhodu si vzemite Družino in Ognjišče za mesec januar, Božje okolje in še veliko drugega koristnega branja. V pisarni se lahko naročite na Družino in Ognjišče!
OPOZORILO: bankovce, ki jih dajete v nabiralnik dobro zložite, da tako bankovec res pade v globino. Saj veste za pregovor: Prilika dela tatu!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
23. 12.: Čistijo župljani iz Ragovske, Jakčeve in Maistrove ulice.

BOŽIČNO-NOVOLETNE POČITNICE
V tednu pred božičem in tednu pred Novim letom ni verouka. Želja in prošnja katehetov pa je, da otroci skupaj s starši praznujete božično-novoletne praznike tudi tako, da se zberete ob jaslicah, kaj skupaj zmolite in zapojete. Verouk se zopet prične 4. 1. 2016.

KOLEDARJI IN PRATIKA
V župnijski pisarni lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter Družinsko pratiko, kadilo z ogljem in zelo lepe vizitke.

KONCERT MePZ Pomlad bo danes v nedeljo, 20. 12. ob 19. uri. Izvajali bodo Schubertovo 2. mašo v G-duru. Lepo povabljeni!

OGLED JASLIC
Vabljeni na ogled jaslic v soboto, 23. januarja 2016. Odhod iz Kandije je ob 8. uri. Peljali se bomo proti Ivančni Gorici; pred Ivančno zavili desno do Šmartnega pri Litiji in naprej v Litijo. Nadaljna pot naj zaenkrat ostane skrivnost. Prijavite se v župnijski pisarni.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. PRIJAVE sprejemamo do 15. 1. 2016!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.