OZNANILA za NEDELJO SVETE DRUŽINE

OZNANILA v PDF

OD STAREGA LETA SE POSLAVLJAMO, VSTOPAMO V NOVEGA
Smo v BOŽIČNI OSMINI, ko v nas odmeva praznik Gospodovega rojstva. Drug drugemu stiskamo roke in si ob tem zaželimo najboljše, najlepše pa tudi blagoslovljene praznike. Kot kristjani si moramo želeti, da je pri našem življenju in delu navzoča Božja roka in Njegov blagoslov.
Naši slovenski škofje med drugim v božično-novoletnem voščilu zapišejo:

»Božično skrivnost tako doživljamo kot vstopanje luči v naše življenje, ki je tolikokrat zaznamovano s sencami ali kdaj doživljamo tudi temo. Kako drugačen je prostor, ko ga osvetli luč. Tudi naše življenje je svetlo in lepše, ko vanj posije Božja Luč!
Smo v jubilejnem svetem letu usmiljenja, ki želi na poseben način poglobiti v nas Božje usmiljenje, ki se kaže predvsem v sklanjanju Boga k nam. Ljudje nikoli ne bi našli Boga, če ne bi on naredil prvega koraka in bi ne prišel med nas.
V novem letu 2016 vam želimo, da bi bili vaši dnevi zaznamovani z mirom, dobroto, ljubeznijo, medsebojnim razumevanjem… Tako bo z naših obrazov odseval dobrohotni Božji pogled.«

Temu prijaznemu voščilu se pridružujemo tudi frančiškani iz kloštra v Novem mestu.

Frančiškani pojemo ob koncu leta ZAHVALNO PESEM Tebe Boga hvalimo:
– za vse prejete milostne darove v minulem letu, ki so jih izprosile Vaše molitve in žrtve;
– za vse, kar smo po Vaših dobrih srcih in darežljivih rokah prejeli;
– za vse požrtvovalne sodelavce v samostanu in župniji;
– za vse investicije in obnove tako v kloštru, kakor tudi na podružnicah;
– za vse in vsakega posebej, da lahko skupaj na tem mestu gradimo in živimo Božje kraljestvo med nami.

NEDOLŽNI OTROCI (28.12.) – dan, ko še posebej molimo za otroke, ki morajo še pred rojstvom umreti zaradi splava; molimo tudi za njihove starše. Molimo pa tudi za otroke, ki trpijo v težkih družinskih razmerah.

NA SILVESTROVO (31.12.) prav lepo povabljeni k sv. maši ob 18. uri, ko se bomo skupaj zahvalili za vse tisto, kar je zgoraj napisano.

NA DRUGO NEDELJO PO BOŽIČU (3.1.), prvo nedeljo v mesecu, bo NAMENSKA NABIRKA za potrebe našega samostana in cerkve. Po dopoldanskih mašah pa bo pogostitev v Lenartovi dvorani.

VERSKI TISK: pri izhodu je na voljo 1. številka Družine in Ognjišče za januar. V pisarni pa vas vabimo, da se naročite na verski tisk in Mohorjeve. Mesec januar je MESEC VERSKEGA TISKA; tudi naročnina je cenejša do konca meseca.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
3.1.: Čistijo župljani vasi Ragovo in Krka.

BOŽIČNO-NOVOLETNE POČITNICE
V tednu po božiču NI VEROUKA. Verouk se zopet prične 4. 1. 2016.

OBISK BOLNIKOV ZA PRVI PETEK bo v januarju šele v petek, 8. 1.

PRVA SOBOTA – 2.1., nas v letu usmiljenja še posebej vabi in kliče k prejemu zakramentov, molitvi pred Najsvetejšim 15 minut in zadoščevanju za grehe.

KOLEDARJI IN PRATIKA
V župnijski pisarni še vedno lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter Družinsko pratiko in kadilo z ogljem – pred nami sta še dva sveta večera.

KONCERT MePZ Revoz bo v nedeljo, 3. 1. 2016 ob 19. uri.

OGLED JASLIC PO SLOVENIJI
Vabljeni na ogled jaslic v soboto, 23. januarja 2016. Odhod iz Kandije je ob 8. uri. Peljali se bomo proti Ivančni Gorici; pred Ivančno zavili desno do Šmartnega pri Litiji in naprej proti Litiji. Nadaljna pot naj zaenkrat ostane skrivnost. Prijavite se v župnijski pisarni. Cena prevoza je 10 €.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€.
PRIJAVE sprejemamo do 15. 1. 2016!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.