OZNANILA za 3. adventno nedeljo, 13.12.2015

OZNANILA v PDF

PRED NAMI JE SVETO LETO USMILJENJA
Sveto leto poteka od 8. 12. 2015 do 20. 11. 2016 pod geslom: USMILJENI KAKOR OČE. Geslo je vzeto iz šestega poglavja evangelija po Luku in nas vabi, naj živimo usmiljenje po zgledu Očeta, ki nam pravi, naj ne sodimo, da ne bomo sojeni, ampak naj odpuščamo in dajemo ljubezen in odpuščanje brez mere. Logotip je delo p. Marka Ivana Rupnika in je narejen kot stilizacija vstalega Kristusa, ki se mogočno spušča v predpekel, v kraljestvo smrti, da bi našel izgubljenega Adama in Evo. Podoba je teološko večplastna in se navdihuje ob številnih patrističnih besedilih, predvsem pri poeziji sv. Efrema Sirskega. Več na spletni strani.

Danes je 3. ADVENTNA NEDELJA – praznik rojstva Odrešenika je že zelo blizu. Postorimo vse, da ga bomo z veselim in čistim srcem praznovali.

V sredo, 16. 12. pričnemo z BOŽIČNO DEVETDNEVNICO. Vse večere bomo prepevali spev Kralja, ki prihaja, pridite molimo. Otrokom bomo vsak dan podarili ovčko za domače jaslice.

HVALA vsem, ki ste darovali na prvo nedeljo v mesecu za potrebe cerkve in samostana. Našteli smo preko 2.300 €.

Na POTOVEM VRHU je bilo dan pred prvim snegom zaključeno odvodnjavanje meteorne vode, ki je bilo tako zadnje delo ob tamkajšnji veliki prenovi. V GOTNI VASI so krajani sami zaščitili cerkvene klopi pred črvi; mizar g. Franc Kalčič pa je izdelal in podaril omaro za prezbiterij cerkve. Bog povrni!

SPOVEDOVANJE OTROK bo v prihodnjem tednu v času veroučnih ur.

DEŽURSTVO V SPOVEDNICI od jutra do večera bo od ponedeljka 21. 12. do srede 23. 12. zvečer.

Duhovniki smo pripravljeni obiskati STAREJŠE IN BOLNE na domu ter jim podeliti zakramente pred prazniki. Prosimo vas, da jih prijavite v župnijski pisarni.

MINISTRANTJE se dobijo na duhovni obnovi in tehnični vaji pred božičem v soboto, 19. 12. ob 16. uri. Na obnovi pričakujemo vse ministrante naše župnije, da bodo prazniki lepo potekali.

VERSKI TISK: Ob izhodu si vzemite Družino in Ognjišče za mesec december. Z založbama Družina in Ognjišče smo se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. V župnijski pisarni pa lahko oboje naročite in plačate.

Prihodnjo nedeljo, 20. 12., bodo skavti delili LUČ MIRU IZ BETLEHEMA (LMB). Lansko leto so iz ekoloških razlogov zamenjali plastične sveče za steklene. Uspešna zamenjava pa bo lahko resnično zaživela le, če boste letos prinesli steklena ogrodja, ki ste jih dobili lani, in dokupili le vložek za v stekleno svečo in ne ponovno celega steklenega ohišja. Seveda boste lahko prejeli tudi nova steklena ogrodja. Hvala, ker vam je mar!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
19. 12.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

JASLICE V NAŠI CERKVI so že pričele nastajati pod vodstvom naših mladih – FLM. Letos bodo postavljene v Karmelski kapeli; tako bomo imeli v sami cerkvi več prostora. Svete Družina bo stala tudi pred daritvenim oltarjem.

KOLEDARJI IN PRATIKA
V župnijski pisarni lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter Družinsko pratiko, kadilo z ogljem in zelo lepe vizitke.

KONCERT MePZ Pomlad bo prihodnjo nedeljo, 20. 12. ob 19. uri. Izvajali bodo Schubertovo 2. mašo v G-duru. Lepo povabljeni!

PROTI DRUŽINSKEMU ZAKONIKU
Ne oddaljujmo se od Stvarnika in njegove zamisli o človeku in družini. Zato bomo prihodnjo nedeljo, 20. 12., na referendumu obkrožili PROTI. Razlogi zakaj so navedeni na posebnih zloženkah in tudi na spletni strani. Podprimo podobo očeta in mater ter zaščitimo otroke.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. PRIJAVE sprejemamo do 15. 1. 2016!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.