OZNANILA za 33. nedeljo med letom, 16.11.2014

verainluc-barvno
ZAHVALA LJUBEMU BOGU ZA VSE!

V kloštru smo praznovali LENARTOVO in ZAHVALNO NEDELJO na nam lasten način. Hvala vsem za pomoč pri postrežbi s pecivom, kuhančkom in čajem ter hvala za spečeno in prineseno pecivo – bilo ga je več kot dovolj.
Praznujemo pa novembrske nedelje, ki so po naših podružnicah zahvalne. Naj bo tudi na tem mestu zapisano hvala vsakemu posebej in vsem za vse kar smo v kloštru deležni po materialni, pa tudi duhovni plati. Tako imenovana »bira« je še vedno prisotna; Bog plačaj, še posebej vsem za vse kar darujete na podružnicah.

Hvala za res veliko darežljivost ob ofru minulo nedeljo. Tudi sodelavke Karitas se zahvaljujejo za sredstva, ki so jih zbrale ob stojnici, kjer so ponujale skrbno izdelana ročna dela.

SKUPINA VERA IN LUČ je s sodelovanjem pri maši ob 10. uri praznovala 25-letnico ustanovitve skupine v Novem mestu. V zadnjem obdobju je voditeljica skupine gospa Renata Kocjan, duhovno pa jo spremljata p. Marko Novak in s. Mirjam Kenda. Vabljeni mladi in tudi manj mladi, da se skupini pridružite kot prijatelji. Srečanja so redno na drugo nedeljo v mesecu ob 14h.

RESTAVRATORSKA DELA na pevskem koru so v tem tednu končno stekla naprej. Sanirali bodo omet nad orglami, ki je mestoma že odstopil, dela pa bodo predvidoma končana do konca novembra. Pri vhodu za vozičke pa manjkata še zunanja klančina in notranja steklena vrata.

Na PRAZNIK SV. ELIZABETE OGRSKE, zavetnice Frančiškovega svetnega reda, v ponedeljek, 17. 11., bodo pri večerni maši štiri sestre izrekle svoje zaobljube za življenje po zgledu sv. Frančiška v svetu.

REVIJA DEKANIJSKIH CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV je iz nedelje 16. novembra ponovno prestavljena na nedeljo v zimskem času. Na to nedeljo, 16.11. bo namreč popoldan v Baragovem zavodu ob 15h SREČANJE ČLANOV ŽUPNIJSKIH PASTORALNIH SVETOV DEKANIJE NOVO MESTO (srečanje bi moralo biti 23.11., pa je zaradi škofovskega posvečenja prestavljeno!).

NA NEDELJO KRISTUSA KRALJA, 23. novembra, ko zaključujemo cerkveno leto, bo popoldan ob 15. uri v ljubljanski stolnici škofovsko posvečenje našega nekdanjega provincialnega ministra p. Staneta Zoreta. Molimo, da bo ostal pogumen in zdrav v novi odgovorni službi. Naš novi provincialni minister je odslej dosedanji vikar p. Marjan ČUDEN.

DRAMSKA SKUPINA pod vodstvom Gabi Novina pridno pripravlja igrico za SV. MIKLAVŽA, ki bo prišel med nas v petek, 5. decembra ob 16. uri. Starši, prijavite otroke v župnijski pisarni; prispevek je 10 €.

V soboto, 29. novembra ob 9.30 vabljeni otroci s svojimi starši na ADVENTNO DELAVNICO, na kateri bodo sodelovale tudi sodelavke naše župnijske Karitas – sodelavke bodo naredile več vencev, ki jih boste lahko v soboto popoldan in nedeljo pred svetimi mašami kupili. Ob tej priliki bo tudi narejena manjša RAZSTAVA ROČNIH DEL skupine Ročna dela, ki je del naše župnijske Karitas. Za izdelavo adventnih venčkov naj otroci prinesejo material s seboj!

Kaj se bo dogajalo v TEDNU KARITAS, od 22. do 30. novembra, si poglejte v prilogi tiskanih oznanil.

Na 1. adventno nedeljo bo pri vseh mašah BLAGOSLOV ADVENTNIH VENCEV.

Na PRVO ADVENTNO NEDELJO bomo pričeli samostojno izdajati oznanila in sicer vsak teden. V njih bodo zapisani tudi mašni nameni za čez teden.

MOLITVENI KRIŽ pred katerim družine en teden molijo za nove duhovne poklice, čaka na nove družine. Zato se prijavite v zakristiji.

V nedeljo, 30. novembra bomo pri vseh mašah razlagali naslednji del sv. maše: POVABILO H KESANJU in KESANJE.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 22. novembra vršijo župljani iz Belokranjska ceste, Gotne vasi, ulice Ob potoku in Jedinščice; v soboto, 29. novembra pa župljani iz ulic Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.