OZNANILA za 2. velikonočno nedeljo, 12.4.2015

OZNANILA v PDF

BLAGOR VAM, KI NISTE VIDELI…
Za nami je osrednje praznovanje VELIKE NOČI. Z današnjo nedeljo Božjega usmiljenja pa pričenjamo življenje v moči vstajenjske vere. Morda rabimo dokaze za vero, kot apostol Tomaž, vendar vera je več kot materialni dokaz. Zato Jezus pravi: »Blagor tistim, ki niso videli pa vseeno verujejo«. Naj nam torej naša vera pomaga pri vseh razmišljanjih in korakih našega vsakdanjega življenja.
Verjetno ste slišali, da je papež Frančišek napovedal leto Božjega usmiljenja. Takole pravi:
»To sveto leto se bo začelo na letošnji praznik Brezmadežnega spočetja ter se bo zaključilo 20. novembra 2016, na nedeljo Našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki je Kralj vesoljstva ter živo obličje Očetovega usmiljenja. Organizacijo tega jubileja zaupam Papeškemu svetu za pospeševanje nove evangelizacije z namenom, da ga bo lahko dejavno vodila kot novo etapo poti Cerkve pri njenem poslanstvu, prinesti vsaki osebi evangelij usmiljenja. Prepričan sem, da bo vsa Cerkev, ki tako potrebuje usmiljenje, saj smo grešniki, lahko našla med tem jubilejem veselje odkriti in dati rodovitnost Božjemu usmiljenju, s katerim smo vsi poklicani dati tolažbo vsakemu moškemu in vsaki ženi našega časa. Ne pozabimo, da Bog vse odpusti in da vedno odpušča. Ne utrudi se odpuščati. Od sedaj naprej ga zaupamo Materi Usmiljenja, da se ozre na nas in bdi nad našo potjo, spokornosti, naše poti skozi eno leto, za odprto srce, da prejmemo Božji odpustek, da prejmemo Božje usmiljenje.«

Še enkrat HVALA in BOG POVRNI za vse materialne in tudi duhovne darove, ki smo jih bili vsi skupaj deležni ob minulem praznovanju Velike noči.

Jutri, v ponedeljek, 13. 4. pričenjamo VEROUK po veroučnem urniku.

STARŠI PRVOOBHAJANCEV imajo srečanje v torek, 14. 4. ob 9.30 ali 18. uri. Pogovor bo tekel o poteku slovesnosti prvega obhajila, ki bo v nedeljo 17. maja ob 10. uri.

V sredo, 15. aprila po večerni sv. maši bo v Klarini sobi OBČNI ZBOR naše ŽUPNIJSKE KARITAS. Pregledali bomo delo v minulem obdobju in izvolili novo vodstvo.

V četrtek naši BIRMANCI, skupaj s starši in botri stopajo v DEVETDNEVNO MOLITVENO PRIPRAVO na slovesnost sv. birme, ki bo v soboto, 25. 4. ob 15. uri. Podprimo jih z molitvijo in lastnim zgledom.

Na policah za VERSKI TISK vas čaka nova Družina in Ognjišče za mesec april.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 18. aprila 2015, so na vrsti župljani iz vasi Ragovo in Krka. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu, da bo delo hitro in dobro opravljeno.

ZAKONSKI JUBILANTI
Še danes se v župnijski pisarni prijavite za letošnje praznovanje obletnice poroke (10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, … let), ki bo v nedeljo, 19. aprila, pri sv. maši ob 11.30.

STANOVSKO ROMANJE MOŠKIH¸
bo v soboto, 23. maja. Poromali bomo v Laško in Teharje. Najprej bomo imeli sv. mašo v župnijski cerkvi v Laškem, nato pa bomo šli na ogled pivovarne Laško in degustacijo piv s kosilom. Popoldan pa nas čaka še postanek v Teharjah in ogled spominskega parka. Prijavite se v župnijski pisarni.

V četrtek, 16. aprila 2015 ste ob 19.30 vabljeni v DVORANO na KAPITELJ, kjer bo imela dr. Andreja Poljanec predavanje za STARŠE in strokovne delavce z naslovom: MLADOSTNIKI SO ZAKON! Spregovorila bo o naslednjih vprašanjih: Kako delujejo možgani mladostnika? Kdaj dosežejo pravo zrelost? Kako pristopati, da se bomo slišali in razumeli?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.