OZNANILA za 3. postno nedeljo, 8.3.2015

OZNANILA v PDF

GREMO PROTI SREDINI POSTA
POGLOBIMO PETKOV POST je povabilo slovenske Karitas. Petek v tretjem postnem tednu ima ključno besedo UTIHNITI. Modrost, ki nam jo predlaga letošnji tretji postni teden je povzetek besed: če hočemo slišati, je potrebno utihniti in uporabljati »isti jezik« kot tisti, ki nam nekaj sporoča. Zato teden zaznamujemo z vajo poslušanja. Naj utihne v našem domu za nekaj časa (uro ali dve, morda cel dan!) »elektronika« (računalnik, TV, radio, razne socialne spletne strani – twiter, facebook…). Težko bo, ker bo nastala tišina. A je potrebno. Ustaviti se, utihniti, umiriti se. Edino tako lahko pogledamo in vidimo drugega poleg sebe. Edino tako lahko slišimo glas, ki ne konkurira moderni tehniki (glas Boga). Poskrbimo za to »zunanjo tišino«. Splača se!

HVALA ZA DAROVE na prvo nedeljo v mesecu, namenjene za našo cerkev in samostan; nabralo se je nekaj manj kot 2.000 €. Do Velike noči bodo montirana tudi steklena drsna vrata pri klančini, očiščene in uglašene bodo naše orgle, s podstrešne strani pa bo očiščen in »zaflikan« tudi obok cerkvene ladje.

V torek, 10. 3. bo v našem samostanu na redni letni VIZITACIJI naš provincialni minister p. Marjan Čuden. Ob tej priložnosti bo vodil jutranjo sv. mašo ob 8. uri.

V četrtek, 12. 3. je ob 18h SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE in po njej sledijo molitve nad posamezniki. Sebi in drugim omogočite, da bi še bolj svobodni živeli svoje vsakdanje življenje.

KRIŽEV POT v naši cerkvi molimo ob nedeljah, torkih in petkih. Pričnemo pol ure pred večerno mašo, ob 17.30:
– v torek, 10. 3., vodi BIBLIČNA SKUPINA.
– v petek, 13. 3., oblikujejo BIRMANCI.

V nedeljo, 15. 3. ob 10. uri, sodeluje pri sv. maši 6. RAZRED.

V NEDELJO, 22. 3. bo tradicionalni križev pot na naših dveh podružnicah; letos se bo pot vila iz Velikega Slatnika do Potovega Vrha. Vabljene družine, da sprejmete in pripravite posamezne postaje.

OBISK BOLNIKOV – ne pozabite na svoje ostarele in bolne, ki so zaradi bolezni ujeti v svoje domače domove. Omogočite jim prejem sv. zakramentov pred Veliko nočjo. Duhovniki jih bomo radi obiskali. V soboto, 28. 3. bo ob 14.30 SREČANJE ZA BOLNE IN OSTARELE v naši župniji.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino, Ognjišče za marec in Božje okolje.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 14. marca 2015, so na vrsti župljani Žabje vasi, Šentjernejske ceste, Lobetove in Na Tratah. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu. Ekipa iz teh ulic resnično kliče po okrepitvi.

SREČANJE ZA PRVOOBHAJANCE
V soboto, 14. 3. od 10. do 13. ure v Lenartovem domu.
Za starše prvoobhajancev je srečanje ob 12. uri isti dan.

SREČANJE ZA BIRMANSKE BOTRE
V soboto, 14.3. ob 10. uri v Šmihelu.

MLADI – VABLJENI NA MLADIFEST V MEDŽUGORJE
PRIJAVE: do 15. marca v župnijski pisarni, ob prijavi polog 50 €, ostalo na avtobusu. Tako zgodnja prijava je nujna, ker je udeležba na Mladifestu tako številčna (preko 60.000), da je kasneje za skupine nemogoče dobiti prenočišče. Podrobnejše informacije pri p. Petru (031 792 922).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.