OZNANILA za 4. postno nedeljo, 15.3.2015

OZNANILA v PDF

SMO ŽE SREDI POSTA
POGLOBIMO PETKOV POST je povabilo slovenske Karitas. Petek v četrtem postnem tednu, 14 dni pred Velikim petkom, ima ključno besedo PORAVNAVA. Skoraj vedno, ko se človek sooči s svojo majhnostjo, krhkostjo in nepopolnostjo, se od nekje pritihotapi misel o nevrednosti, o nezasluženosti. Toliko bolj to rado sede v srce človeka, ki se iskreno želi truditi za življenje po Gospodovi besedi in pričevanje vere.
»Kdo sem jaz, da bi sodil?«, verjetno še odmevajo te besede, ki jih je izrekel papež Frančišek. Predvsem zaradi ene stvari: ker smo postavljeni zato, da zbudimo dobro; ker smo poklicani zato, da pomagamo dobremu zrasti; ker smo na svetu zato, da krepčamo, spodbujamo in se veselimo, ko nekdo naredi odločilen korak naprej. Ne pa, da sodimo. Naj bo ta naš trud v tej smeri v tem četrtem postnem tednu.

STARŠI povabljeni na SREČANJE za Vas, v sredo, 18. 3. dopoldne ob 10. uri ali zvečer ob 19. uri. P. PETER VRABEC bo spregovoril o vplivih zla v družbi in družini ter osebnem življenju.

KRIŽEV POT v naši cerkvi molimo ob nedeljah, torkih in petkih. Pričnemo pol ure pred večerno mašo, ob 17.30:
– v torek, 17. 3., vodijo ZAKONSKE SKUPINE.
– v petek, 20. 3., oblikuje 5. IN 6. RAZRED.

V nedeljo, 22. 3. ob 10. uri, sodeluje pri sv. maši 8. RAZRED.

V četrtek, 19.3. je PRAZNIK SV. JOŽEFA. Vabljeni k sv. maši ob 8. ali 18. uri. Ta dan pričenjamo TEDEN DRUŽINE pod naslovom Ljubezen je naše poslanstvo. Radi molimo osebno in skupno za naše družine.

V SOBOTO, 21. 3., bo od 10. do 12. ure v Baragovem zavodu v Šmihelu DUHOVNA OBNOVA ZA NOVE IN STARE ČLANE ŽPS. Prav lepo povabljeni.

V NEDELJO, 22. 3. bo v naši župniji SPRAVNI DAN. Pri vseh mašah bomo povabljeni k spravi: v domačih družinah, med sosedi, med sodelavci,… Tudi popoldanski križev pot bo v tem duhu. Sprava je izmoljeni milostni dar Boga človeku. Zvečer po maši ob 18. uri bo predstavil svoj PETI EVANGELIJ igralec GREGOR ČUŠIN.

V NEDELJO, 22. 3. ob 15. uri, bo tradicionalni DRUŽINSKI KRIŽEV POT na naših dveh podružnicah; letos se bo pot vila iz Velikega Slatnika do Potovega Vrha. Vabljene družine, da sprejmete in pripravite posamezne postaje.

V nedeljo, 22. 3. se pričenja RADIJSKI MISIJON po valovih Radia Ognjišče.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino, Ognjišče za marec in Brata Frančiška.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 21. marca 2015, so na vrsti župljani ulic: Marjana Kozine, Jurčičeve, Levstikove, Stritarjeve in Tavčarjeve. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu. Ekipa iz teh ulic resnično kliče po okrepitvi.

RELIKVIJE sv. Terezije Velike (Avilske)
Ob 500-letnici rojstva sv. Terezije Velike bodo na obisku v karmeličanskem samostanu v Mirni Peči.
– sobota, 21. 3. ob 11. uri – sprejem relikvij
– nedelja, 22.3., sv. maša ob 7.30 in 16. uri.
– ponedeljek, 23. 3., sv. maša ob 7.30 in ob 9.00 slovo od relikvij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.