OZNANILA za 2. postno nedeljo, 1.3.2015

OZNANILA v PDF

BOG NE MORE NIČESAR BREZ NAS
POGLOBIMO PETKOV POST je povabilo slovenske Karitas. Petek v drugem postnem tednu ima ključno besedo SODELAVCI. Zato v tednu, ki je pred nami skušajmo stopiti bližje k Bogu skozi misel, da za vsakim življenjem, za vsakim od nas stoji Božji načrt. Dar življenja in dar poklicanosti. Kar znamo, kar smo se naučili, kar smo pridobili, kar se učimo, delamo kot službo, raziskujemo in študiramo, živimo kot očetje in matere ali ko sodelujemo v družbenem življenje… vse to je naš dar. Bog nam je veliko podaril in zato smo preko darov Božji sodelavci. Potrebujemo pa tudi pomoč drug drugega.

Danes potekajo VOLITVE za nove člane ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA. Zadaj na obeh straneh cerkve, pa tudi v križnem hodniku pri Lurški kapeli si na policah za verski tisk vzemite glasovalni list, na katerega napišite svoje 3 kandidate. Izpolnjene glasovnice vrnite nazaj do naslednje nedelje, 8. 3.; oddajte jih v nabiralnik zadaj v cerkvi ali pa v nabiralnik pri pisarni. Predvsem se pri izbiri omejite na župljane iz svojih podružnic in okrajev od koder prihajate. Kandidat naj bo katoličan, reden obiskovalec sv. maše in naj živi po veri v vsakdanjem življenju. Star mora biti vsaj 16 let.

Ker še ni izvoljen novi ŽPS, bo v ponedeljek, 2. 3. po večerni maši ob 19. uri, seja ŽPS še v starem sestavu.

KRIŽEV POT v naši cerkvi molimo ob nedeljah, torkih in petkih. Pričnemo pol ure pred večerno mašo, ob 17.30:
– v torek, 3.3., vodi KARITAS
– v petek, 6. 3., oblikuje 3. IN 4. RAZRED

V sredo, 4. 3., je po večerni maši srečanje sodelavcev ŽUPNIJSKE KARITAS.

V nedeljo, 8. 3. ob 10. uri, sodeluje pri sv. maši 3. RAZRED, naši letošnji prvoobhajanci.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM (molimo za nove duhovne poklice), PRVI PETEK (Srce Jezusovo) in PRVA SOBOTA (Srce Marijino) – dnevi, ko smo ponovno povabljeni k osebni molitvi in prejemu zakramentov. Molitev je vse tri dneve pred večerno mašo ob 17.30.

OBISK BOLNIKOV na prvi petek je močno upadel, zato spodbujamo vse, da omogočite svojim bolnim in ostarelim staršem ali sorodnikom, ki ne morejo več redno hoditi k sv. maši, obisk duhovnika na domu. Sporočite nam, kdo bi si želel našega obiska in podelitve zakramentov. Še posebej poskrbite za svoje bolnike pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino, Ognjišče za marec in Božje okolje.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 7. marca 2015, so na vrsti župljani iz Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križ in Velikega Slatnika. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu.

STATISTIKA – FEBRUAR 2015
POROKA: v soboto, 14. 2. sta se v naši cerkvi poročila David MAVRI in Anastazija MUHIČ. Veselimo se njune odločitve in jima iz srca čestitamo.
POGREBA: Antonija VOVKO (82) in Peter KOŠAK (80). Naj jima naše molitve izprosijo mir pri Bogu.

V Zavodu Friderika Ireneja Baraga bo v četrtek, 5. marca 2015, v okviru Nikodemovih večerov v Novem mestu – Resnica in sočutje – spregovoril dr. Janez Juhant s sodelavci v omizju z naslovom: Rog ali kako pokopati mrtve? V petek, 6. marca 2015, pa bosta spregovorila Jurij Paljk in Dejan Steinbuch z naslovom: Mediji te naredijo ali uničijo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.