OZNANILA za 2. postno nedeljo, 21.2.2016

OZNANILA v PDF

IZ PUŠČAVE NA GORO
Na prvo postno smo spremljali Jezusa v puščavi, danes na drugo postno pa se Jezus na gori Tabor spremeni pred tremi apostoli. Potrebujemo izkušnjo puščave, pa tudi gore Tabor, da zmoremo živeti nekje vmes – v vsakdanjem življenju. Še naprej radi poslušajmo Jezusa, da bomo znali hoditi po njegovi poti, tudi skozi postni čas, ki je še pred nami.

Vsako soboto v postnem času po večerni sv. maši potekajo DUHOVNE VAJE ZA ŽUPNIJO (slavljenje, premišljevanja, delo po skupinah in molitve). Pridi in poglej!

Hvala darovalcem ob OFRU NA POTOVEM VRHU ob praznovanju sv. Valentina na prvo postno nedeljo. Prešteli smo 450€. Za trpeče kristjane na pepelnico pa se je nabralo preko 430€.

Na zadnji seji Župnijskega pastoralnega sveta smo se precej časa pogovarjali o LITURGIČNIH LISTKIH, ki jih otroci dobijo za obisk sv. maše. Po pogovoru smo sklenil, da starše z otroki močno spodbujamo, da pridejo k sv. maši točno in da se usedejo v cerkev, ker bodo tako otroci lažje in bolj zavzeto spremljali samo dogajanje pri sv. maši. Žalostno je opazovati same otroke, ki sedijo v hodniku okrog Lurške kapele, med mašo klepetajo in se igrajo z mobiteli, potem pa gredo k obhajilu in na koncu maše še po listek. Resnično je želja, da smo skupaj v cerkvi, spredaj so namreč klopi postavljene zaradi otrok. In še, listki se bodo odslej delili po zaključni pesmi v cerkvi pred oltarjem.

SPOKORNO BOGOSLUŽJE s priložnostjo za prejem sv. spovedi bo za vse svetoletne romarje iz mestnih župnij, ki bodo šli na romanje v stolnico (glej obvestilo na zadnji strani!) v soboto, 27. 2. ob 17. uri v naši cerkvi. Najprej bo polurna priprava na spoved, nato pa bodo za sv. spoved na voljo štirje spovedniki. Izkoristite to možnost.

Lepo povabljeni k molitvi KRIŽEVEGA POTA ob 17.30, vsako nedeljo, torek in petek v postnem času. Ta torek, 23.2., sodeluje SKUPINA KARITAS, v petek, 26.2., pa KATEHETJE – so počitnice.

SKUPINA ZA RAZPOROČENE – KAJ JE TO? Namenjena je vsem, ki ste bili civilno in cerkveno poročeni in ste se civilno ločili. Skupina je zaprtega tipa; interesenti se bodo s strokovnjakom in duhovnikom dobivali enkrat mesečno. Skupina želi biti v pomoč ob premagovanju notranjih stisk. Prvo srečanje bo v torek, 1. 3. ob 19. uri.

NIKODEMOVI VEČERI V NOVEM MESTU: »Prepustimo se božjemu usmiljenju«
Program:
• ČETRTEK, 25. februarja, prof. dr. Tomaž Erzar, Kdo ali kaj zastruplja medčloveške odnose?
• PETEK, 26. februarja: dr. Rafko Valenčič in dr. Igor Bahovec, Krščanstvo in ekološki izzivi
Predavanja bodo v Zavodu Friderik I. Baraga na Smrečnikovi 60 v Novem mestu – Šmihel z začetkom ob 19. uri. LEPO VABLJENI!

VERSKI TISK: čaka vas nova Družina Ognjišče za februar (čaka še precej izvodov!), …

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
27. 2.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

ZIMSKE POČITNICE
V tednu zimskih počitnic ni verouka. Vsem otrokom in staršem, ki jim je dano skupaj počitnikovati želimo obilo Božjega blagoslova in da se naužijejo novih telesnih moči. Po počitnicah nas čakajo še zadnji tedni priprave na Veliko noč.

DRUŽINSKI KRIŽEV POT bo letos na četrto postno nedeljo, 6. 3. Ob 15. uri se dobimo pri podružni cerkvi na Potovem Vrhu, od koder se bomo po cesti od postaje do postaje podali proti Velikemu Slatniku. Družine vabljene da sprejmete posamezno postajo. Javite se p. Krizostomu.

SVETOLETNO ROMANJE DEKANIJE NOVO MESTO V STOLNICO bo v soboto, 5. 3. ob 9.30. Skupaj bomo vstopili skozi sveta vrata, zmolili križev pot, sodelovali pri škofovi sveti maši in si nato ogledali še film o 10-letnici naše novomeške škofije. VSI PRAV LEPO POVABLJENI!

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. POHITITE – na voljo je samo še par mest!

ŽENSKO STANOVSKO ROMANJE je bilo predvideno za soboto, 5. 3., vendar je prestavljeno na soboto, 28. 5. 2016. Podrobnosti še pridejo!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.