OZNANILA za 3. nedeljo med letom, 24.1.2016

OZNANILA v PDF

ALI BEREMO VERSKI TISK?
Mesec januar je bil ves posvečen verskemu tisku, ki ga imamo, hvala Bogu, Slovenci v mnogoterih izdajah. Tudi v naši župniji je na voljo veliko različnega verskega tiska, še posebej izstopata tednik Družina in mesečnik Ognjišče. Veseli nas, če verski tisk radi vzamete v roke in ga prebirate. Nekaj čez 40 izvodov časopisa Družina in preko 100 izvodov revije Ognjišče je dano v prodajo. Verni kristjani bi skoraj morali z rednim branjem širiti svoje duhovno obzorje in s tem tudi podpirati naše katoliške založbe. Žal premnoge krščanske družine raje prebirajo »rumeni tisk« (npr. Slovenske novice), ki prinaša veliko krvavih in bolečih zgodb, v njem pa ni vsebine z upanjem in vero. Mavrica, Prijatelj, Brat Frančišek, Božje okolje, Beseda med nami, Magnifikat, … vse našteto in še kaj naj resnično postane del našega krščanskega življenja.
Vzemite si torej danes nekaj od verskega tiska. Kdor se še ni in se želi naročiti, naj to stori čim prej v župnijski pisarni.
Zadnji teden v mesecu januarju je TEDEN KNJIGE; v vseh katoliških knjigarnah lahko kupite knjige 20% ceneje.

Na VELIKEM SLATNIKU je bila ob prazniku sv. Antona Puščavnika, 17. 1., sv. maša in po njej licitacija suhomesnih izdelkov. Zbralo se je veliko ljudi. Vsem, ki so poskrbeli za tradicionalno licitacijo, iskrena hvala. Hvala tudi vsem, ki ste prinesli suhomesne izdelke in jih potem na licitaciji kupili ter tako darovali za cerkev.

V sredo, 27. 1. ob 16h, bo KATEHETSKI SESTANEK; prav tako v sredo, 27. 1., bo po večerni sv. maši ob 18.45 sestanek KOMISIJE ZA BOGOSLUŽJE pri ŽPS.

SREDNJEŠOLCI imajo nekaj prihodnjih srečanj obogatenih z gosti iz naše župnije. Minulo sredo je bila gostja ga. Stanka DRENIK. Mladi lepo vabljeni na srečanja ob sredah ob 19.30!

PODIRANJE JASLIC bo v petek, 29. 1., ob 19. uri. Vabljeni mladi in tudi manj mladi.

Zadnja nedelja v mesecu januarju, 31. 1., je NEDELJA SVETEGA PISMA. Pri sv. maši ob 8.30 bo sodelovala Biblična skupina.

PASTIRSKO PISMO slovenskih škofov za postni čas 2016 bomo duhovniki prebirali pri svetih mašah v nedeljo, 31. 1. in 7. 1.

LURŠKA DEVETDNEVNICA se prične v torek, 2. 2. ob 17. uri, z molitvijo serafinskega rožnega venca v Lurški kapeli in nadaljuje s sv. mašo ob 18. uri v cerkvi. Na spletni strani in tudi na plakatih na oglasnih deskah, si lahko preberete podroben program. Tema letošnje devetdnevnice je Sveto leto usmiljenja.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
29.1.: GENERALNO ČIŠČENJE CERKVE po podiranju jaslic – LEPO POVABLJENI VSI. Več kot bo pridnih rok, prej in temeljiteje bomo delo opravili.

DAN ODPRTIH VRAT v katoliški gimnaziji v Šentvidu nad Ljubljano bo v soboto, 30. 1. od 8. ure dalje.
INFORMATIVNA DNEVA za osmošolce in devetošolce pa bosta v petek, 12. 2. ob 9h in 15h, in v soboto, 13. 2. ob 9. uri. Več inf.: 01/582-22-45

OPERA KRST PRI SAVICI
Projekt, ki ga je izvedel mladi skladatelj Tom KOBE in je doživel premiero 30. 11. 2015 v razprodani Trdinovi dvorani. VABLJENI, da si jo ogledate na dveh ponujenih terminih v petek 29. in soboto, 30. januarja. Vstopnice dobite po 14 € v Kulturnem centru Janeza Trdine.

SVETOLETNI ROMARSKI SHOD v novomeško stolnico za ključarje, mežnarje, mežnarice, krasilke in krasilce cerkva bo v soboto, 6. 2. ob 8.30 uri. Prijavite se v pisarni do nedelje, 31. 1.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. POHITITE! Vsaj 15 romarjev se lahko še prijavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.