OZNANILA na Nedeljo svetega pisma, 31.1.2016

OZNANILA v PDF

SVETO PISMO JE BOŽJA BESEDA!
Enkrat na leto Cerkev obhaja nedeljo Svetega pisma, ki je knjiga vseh knjig. To je knjiga, ki nas hrani, poživlja, krepi in vzgaja, zato smo Bogu za njo hvaležni. Ob tej nedelji zato molimo: »Nebeški Oče, poslal si svojo besedo milosti in resnice, dobro novico o Jezusu Kristusu, da bi bila vsem ljudem v odrešenje. Naj se torej tvoja beseda širi po Sloveniji, se razrašča in daje svoj dobri sad. Pri tem odstrani vse ovire ter ji povsod na široko odpri vrata.
Pošlji, Bog, svojo besedo in nas ozdravi. Reši naš narod, ozdravi naše skupnosti, podpri naše družine; reši nas iz naših »jam«, kamor smo padli, ozdravi nas nevere in sprtosti, odpusti naše grehe ter bratsko kri, ki smo jo prelili.
Pomagaj, Oče, vsem kristjanom, da bi z veseljem pogosto brali Sveto pismo in se vanj z užitkom poglabljali. Vedno pošiljaj svojega Svetega Duha vsakemu bralcu, da ga vodi in navdihuje z nebeško modrostjo, s spoznanjem Kristusa in z razumevanjem tvojega čudovitega načrta za odrešenje vseh ljudi. Amen.«

Na današnjo nedeljo po evangeliju prebiramo 1. del PISMA NAŠIH ŠKOFOV pred postnim časom. Preberete ga lahko tukaj >>>

Danes, 31.1., popoldan je v Šmihelu ob 15. uri srečanje BIBLIČNIH SKUPIN naše škofije ter prijateljev svetega pisma. Gost srečanja je mag. Janez Žakelj.

HVALA vsem, posebej birmancem, ki ste pomagali POSPRAVITI JASLICE in tudi vsem, ki ste temeljito počistili cerkev.

V torek, 2.2., obhajamo praznik GOSPODOVEGA DAROVANJA – SVEČNICO. Sveti maši sta ob 8. in 18. uri; pri obeh bo tudi blagoslov sveč; prinesite jih s seboj, lahko pa jih boste dobili tudi v cerkvi.

Na SVEČNICO redovniki in redovnice zaključujemo LETO POSVEČENEGA ŽIVLJENJA. Za novomeško škofijo bo zaključek pri nas. Škof Andrej Glavan bo imel sv. mašo ob 10. uri, pred njo pa bo polurna molitev pred Najsvetejšim. Lepo vabljeni!

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2016 se prične v torek, 2. 2. ob 17. uri, z molitvijo serafinskega rožnega venca v Lurški kapeli in nadaljuje s sv. mašo ob 18. uri v cerkvi.
Podrobnejši program preberite tukaj >>>

V sredo, 3.2., ob godu sv. Blaža, bomo pri vseh mašah podelili BLAŽEV BLAGOSLOV za varstvo pred boleznimi grla.

Na PRVO NEDELJO v februarju, 7.2., bo NAMENSKA NABIRKA za pokritje stroškov obnove sistema ogrevanja. Po mašah ste vabljeni na druženje v Lenartovo dvorano. Prosimo za pecivo!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
6.2.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

ČLANI ŽPS imajo svoje redno mesečno srečanje v ponedeljek, 1. 2. ob 19. uri, v Lenartovi dvorani.

SODELAVCI ŽUPNIJSKE KARITAS se dobijo v sredo, 3. 2. po večerni maši, v Klarini sobi.

DUHOVNE VAJE ZA ŽUPNIJO – JEZUS ŽIVI bodo potekale v naši župniji od sobote, 13. 2. do sobote 2. 4. Več o vsebini bo zapisano v naslednjih oznanilih. Preprosto gre za poživitev osebne vere, hkrati pa koreniteje stopiti na pot spreobrnjenja.

SVETOLETNI ROMARSKI SHOD v novomeško stolnico za ključarje, mežnarje, mežnarice, krasilke in krasilce cerkva bo v soboto, 6. 2. ob 8.30 uri. Prijavite se v pisarni ali župniku do nedelje, 31. 1.
Več o svetem letu lahko preberete tukaj >>>

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. POHITITE! Vsaj 15 romarjev se lahko še prijavi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.