OZNANILA za 2. adventno nedeljo, 6.12.2015

OZNANILA v PDF

BREZMADEŽNI PRED GOSPODOM
Pred nami je slovesni praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE, 8. 12. Maši bosta ob 8. in 18. uri. Ta Marijin praznik nas spominja na zmago Božjega na zlom – Satanom. Marija, obvarovana greha, stre kači glavo. Sami ljudje se ne moremo boriti proti zlu, smo pa uspešni in zmagovit, ko se obrnemo na pomoč k Mariji in se resnično trudimo živeti sveto po Božjih in Cerkvenih zapovedih. Že tukaj na zemlji se trudimo za čistost in brezmadežnost, saj bomo pred Boga morali stopiti brez madeža greha.

Oznanilom je priložena priloga za DRUŽINSKO BOGOSLUŽJE 2. adventne nedelje.

Na sam praznik Brezmadežne bo papež Frančišek pričel SVETO LETO USMILJENJA. Kaj je sveto leto? Gotovo je to čas, v katerem nas Bog kliče k spreobrnjenju in poglobljenemu krščanskemu življenju. Kakor pred skoraj dva tisoč leti nas Jezus vabi: »Čas se je dopolnil in Božje kraljestvo se je približalo. Spreobrnite se in verujte evangeliju!« (Mr 1,15). V svetem letu naj bi vsaj nekoliko zrasli v svetosti. Že v stari zavezi so praznovali vsako petdeseto leto kot sveto leto (jubilejno leto).
Sveto leto želi prispevati k svetosti vsakega človeka. Utrditi njegovo vero, povezanost s Cerkvijo ter spodbuditi k delom usmiljenja. Cerkev si prizadeva in želi, da bi milost svetega leta dosegla vse ljudi dobre volje. Sveto leto ali jubilej je za Cerkev »leto odpuščanja grehov in kazni za grehe, leto sprave med sprtimi, leto mnogovrstnih spreobrnitev in pokore v zakramentu ali zunaj njega. Izročilo jubilejnih let je povezano s podelitvijo odpustkov v širšem obsegu kot v drugih dobah« (Janez Pavel II., Apostolsko pismo V zarji tretjega tisočletja (1995), št. 14).
Geslo jubilejnega leta usmiljenja je vzeto iz šestega poglavja Lukovega evangelija in se glasi: USMILJENI KAKOR OČE. Vabi nas, naj živimo usmiljenje po zgledu Očeta, ki nam pravi, naj ne sodimo, da ne bomo sojeni, ampak naj odpuščamo in dajemo ljubezen in odpuščanje brez mere.

SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE je v četrtek, 10. 12. ob 18. uri. Po njej sledijo molitve nad posamezniki.

V soboto, 12. 12. ob 10. uri, je DUHOVNA OBNOVA ZA OTROKE 3. RAZREDA, ki bodo šli drugo leto k prvemu sv. obhajilu. Starši pridejo na srečanje ob 11.30.

V nedeljo, 13. 12. ob 9. uri, bo v novomeški stolnici SLOVESNO ODPRTJE SVETOLETNIH VRAT. Lepo vabljeni!

VERSKI TISK: Ob izhodu si vzemite Družino in Ognjišče za mesec december ter revijo Prijatelj.
Z letom 2016 bo dano v ponudbo preko župnije samo par številk Družine in Ognjišča, vse ostalo si lahko naročite direktno na dom. Tudi druge revije, ki imajo prodajno ceno bodo odpovedane. Prvi razlog je velika izguba, preko 2.000€ na leto, drugi razlog pa je uvedba davčnih blagajn. V pisarni se lahko prijavite za prejemanje verskega tiska na dom!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
12. 12.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz ulic: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

SV. MIKLAVŽ – 6.12.
Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali sv. Miklavžu, da je lahko obdaril vse otroke, ki so bili prijavljeni in tudi druge, ki pridno sodelujejo v župniji. Hvala katehistinji Gabi Novina, ki je z otroki (dramsko skupino) pripravila prisrčno igrico; hvala pa tudi pevcem otroškega zbora za prepevanje.

SEJA ŽPS
v ponedeljek, 7. 12. ob 19. uri, bo redna seja članov in članic ŽPS-ja. Morebitne želje in pripombe povejte članom, ki vas zastopajo.

KOLEDARJI IN PRATIKA
V župnijski pisarni lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter Družinsko pratiko.

DA DRUŽINI ter ZAKONU MOŽA IN ŽENE
Ne pozabimo, da bomo na 4. adventno nedeljo, vsi stari nad 18 let, poklicani, da oddamo glas za družino ter se izrečemo PROTI zakoniku, ki nam ga željo vsiliti. Vsakdanja molitev doma in v cerkvi kliče k dejanju 20. 12. Ne oddaljujemo se od Stvarnika in njegove zamisli o človeku in družini. Vzemite si podobice in molite.

PREDBOŽIČNI KONCERT GLASBENE ŠOLE
V sredo, 9. decembra 2015, bo ob 16.30 v naši cerkvi že tradicionalni PREDBOŽIČNI KONCERT orkestrov, pevskega zbora in komorne skupine Glasbene šole Marjana Kozine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.