OZNANILA za 26. nedeljo med letom, 29.9.2013

drobiz

V torek pričenjamo rožnovenski mesec oktober. Prošnja in želja je, da bi prav v tem mesecu še posebej molili za mir. Pri nas molimo vsak dan rožni venec pol ure pred sveto mašo, tako zjutraj kot zvečer. Lepo vabljeni k molitvi.

Večerna maša se s 1. oktobrom premakne na 18. uro!

V sredo, 2. oktobra je prvo srečanje otrok, ki so se vključili v skupino Slomškovo bralno priznanje. Z voditeljico se dobijo ob 17. uri v Frančiškovi dvorani.

Srečanje staršev birmancev bo v sredo, 2. oktobra ob 19. uri, za tiste, ki takrat ne bi mogli priti pa naslednji dan dopoldne ob 10. uri.

V četrtek, 3. oktobra bomo po večerni maši obhajali spomin smrti sv. Frančiška, ki ga imenujemo tudi TRANSITUS. V petek, 4.10. pa obhajamo njegov praznik. Prav lepo vabljeni k svetim mašam, kakor tudi k molitvam pred mašo v četrtek in petek zvečer.

Mladina s podružnic se dobi prvič v novem veroučnem letu v soboto, 5. oktobra ob 19.30 v sobi pod mrliško vežo na Velikem Slatniku.

V soboto, 5. oktobra je zvečer ob 20. je tudi prvo srečanje študentske skupine.

Čim prej se v pisarni prijavite za romanje na Brezje v nedeljo 13. oktobra.

Čiščenje in krašenje cerkve vrši v soboto, 5. oktobra Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica. Prinesite tudi jesensko cvetje iz domačega vrta.

Na policah za verski tisk si vzemite novo številko mesečnika Ognjišče in tednika Družina.

Stolni spovednik kanonik msgr. France Dular vabi 1. in 3. četrtek v mesecu v Tomaževo skupino. Prvo srečanje bo ta četrtek, 3. oktobra ob 19.30 v Slomškovi učilnici stolnega župnišča. Skupina je namenjena tistim, ki bi radi spoznali Jezusa, se še osebneje povezali z Bogom, razjasnili dvome, poglobili ljubezen, našli odgovore na mnoga življenjska vprašanja in delili lastno izkušnjo vere z drugimi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.