OZNANILA za 25. nedeljo med letom, 18.9.2016

OZNANILA v PDF

SVETOST – NEDOSEGLJIV CILJ?

Danes, v nedeljo 18. 9., je v ljubljanski nadškofiji nedelja svetniških kandidatov, ki so: škof Janez Frančišek Gnidovec, nadškof Anton Vovk, škof Friderik Baraga, duhovnik Andrej Majcen in profesor Anton Strle – osrednje praznovanje je v župniji Marije Pomočnice kristjanov na Rakovniku. V ospredju praznovanja bo lik Božjega služabnika duhovnika Andreja Majcna. Letos namreč mineva natanko 60 let od začetka njegovega misijonskega dela v južnem Vietnamu, kjer je kot ravnatelj, inšpektorjev vikar in učitelj novincev deloval do leta 1976.
Vsakoletno praznovanje svetniških kandidatov sprašuje vse nas, ali se dovolj trudimo za svetost. Je za nas cilj svetosti dosegljiv ali nedosegljiv? Pravi kristjan bi moral hrepeneti po svetosti. Sedanji sv. oče je na eni od sredinih avdijenc v novembru 2014 takole nagovoril poslušalce:
»Svetost je dar, je dar, ki nam ga da Gospod Jezus, ko nas vzame s sabo in nas preobleče v samega sebe, naredi nas takšne, kakršen je on.« V pismu apostola Pavla Efežanom beremo, da je »Kristus ljubil Cerkev in je zanjo dal samega sebe, da bi jo posvetil« (Ef 5,25-26). »Svetost je zares najlepše obličje Cerkve: pomeni ponovno se znajti v občestvu z Bogom, v polnosti njegovega življenja in njegove ljubezni. Razumemo torej, da svetost ni posebna pravica nekaterih: svetost je dar, ki je podarjen vsem, nihče ni izvzet, zato predstavlja prepoznavno značilnost vsakega kristjana.«
Pojdimo pogumno po poti svetosti in v molitvi in osebnem zgledu podprimo drug drugega.

MOLITVENI KRIŽ ZA NOVE DUHOVNE POKLICE
je pričel romati na katehetsko nedeljo. Vabljene družine, še posebej prvoobhajanske in birmanske, da sprejmete ikono križa iz Assisija, pred katero boste en teden molile za nove duhovne poklice. Prijavite se v zakristiji.

KATEHETSKO PASTORALNA ŠOLA
Informativni dan in vpis za Novomeško škofijo – Smrečnikova 60, Novo mesto, Zavod Friderika I. Baraga, (1. nadstropje) četrtek, 29. septembra 2016 ob 16.00.
Predavanja se začnejo v četrtek, 13. oktobra 2016 ob 16.00. Tako bodo ob četrtkih od 16.00 do 19.15.
Lepo vabimo in spodbujamo, da se za to šolo odloči tudi kdo iz naše župnije.

NOVA SKUPINA KATEHUMENOV
ima prvo srečanje v nedeljo, 2. 10. ob 20. uri. Vsi, ki bi želeli pridobiti zakramente krščanskega uvajanja: krst, obhajilo in birmo, prav lepo povabljeni. Povejte še drugim za to možnost. Skupino bo vodil p. Marko Novak (041/742-721).

ČIŠČENJE CERKVE
24. 9. 2016: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.
Pridite v čim večjem številu – hvala.

SREČANJA ZA MLADE
bodo pod vodstvom p. Tomaža potekala ob četrtkih, ob 19.30 – prvo srečanje je v četrtek, 22.9. Dragi mladi vsi prav lepo povabljeni na ta srečanja. Izkoristite priliko, ko lahko preko druženja in prijetnega pogovora spoznavate in poglabljate svojo osebno vero. Še posebej dobrodošli letošnji birmanci, ki ste zdaj v 1. letniku.

MINISTRANTI
Vabljeni na svoje srečanje (vaje!) v petek, 23.9. ob 17.30. Še posebej povabljeni dečki, ki želite biti letos sprejeti v ministrantske vrste. Vabljeni vsi, ne samo nižja osnovna šola, tudi višja in srednješolci ter študentje, da si skupaj povemo, kaj želimo in pričakujemo. Za ministrante bo odgovoren kaplan p. Tomaž.

PEVSKI ZBORI
So pričeli s svojim delom in vabijo nove pevce:
• Župnijski pevski zbor (sreda ob 19h);
• Frančiškanski komorni zbor (nedelja ob 19h);
• Mladinski zbor (petek ob 16h)
• Otroški zbor (petek ob 17h).

ROMANJE NA BREZJE
Župnije našega mesta vsako leto na drugo nedeljo v oktobru romajo na Brezje. Letos je to 9. 10. Odhod iz Kandije je ob 13. uri. Že se lahko prijavite v župnijski pisarni.
Cena prevoza je 10 €.
*** IZLET otroškega in mladinskega pevskega zbora bo v soboto, 8. 10. Več sledi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.